Teknoloji

Livermorium Moto Z için klavye Mod’u projesini rafa kaldırdı

livermorium moto z

Livermorium Moto Z için tam teşekküllü bir klavye Mod’u hazırlamak adına geçtiğimiz yılın nisan ayında yola çıkmıştı. Indiegogo üzerinden destek arayan şirket, kısa sürede hedefine ulaşmış, hatta üstüne çıkmıştı. Ancak iyi başlayan hikayenin sonu aynı şekilde bitmedi. Livermorium, Indiegogo’daki kampanya sayfasından yaptığı açıklamayla projenin iptal edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada; tedarik zincirindeki problemler, Motorola Moto Z kullanıcılarının azlığı ve perakende satışa hiç ilgi olmaması nedeniyle bu yönde bir karar alındığı belirtildi. Bu sorunların birleşiminin bir ürünün sonunu getirmek için yeterli olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Livermorium Moto Z için Mod hazırlamaktan vazgeçse de, gelecek dönem için kendisine daha iddialı bir hedef belirlemiş durumda. Şirket Q-device adını taşıyan ve üst segmentte konumlanan kızaklı bir telefon geliştirmeyi planlıyor. Moto Z klavye modu için Indiegogo’da bağış yapanların katkısını yeni projeye aktaracak olan Livermorium, bu kişilerin Q-device’ı indirimli bir fiyat karşılığında satın almasını sağlayacak. Destekçiler 30 Eylül’e kadar ödedikleri paranın kendilerine iade edilmesi için başvuruda bulunabilecek. Bağışların geri ödemesi PayPal üzerinden yapılacak.

Livermorium Moto Z için klavye Mod’u hazırlama konusunda Motorola’dan da tam destek almıştı. Motorola ve Indiegogo’nun “Akıllı Telefonu Dönüştürün” yarışmasını kazanan şirket, daha sonra Motorola’nın Hızlandırma Programı’na da dahil edilmişti. Bu kurumsal desteğe rağmen, kitle fonlaması üzerinden yürüyen bir kampanyanın başarısızlıkla sonuçlanmasının üzücü olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER