Teknoloji

Litecoin değeri Walmart ile ilgili sahte basın bülteniyle yüzde 20 arttı

litecoin

Litecoin kripto para birimi, Walmart’ın ödeme olarak Litecoin’i kabul etmeye başlayacağını iddia eden sahte bir basın açıklamasının ardından pazartesi günü değerini yüzde 20’ye kadar artırdı.

Haberi yayına hazırladığımız sırada yayından kaldırılmış olan GlobeNewswire’daki basın açıklaması, aktif olmayan bir web sitesine bağlantı içeriyordu. Walmart’ın halka arz edildiği için yapmakta yükümlü olduğu herhangi bir Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başvurusuna dair hiçbir kanıt yoktu. Walmart’ın resmi basın odası, bu konuyla ilgili bir duyuruya hiçbir zaman yer vermedi. Üstelik şirket, resmi basın bültenlerini dağıtmak için genellikle Business Wire‘ı kullanıyor.

GlobeNewswire başkan yardımcısı, yatırımcı ve halkla ilişkiler sorumlusu Dave Pleiss, The Verge’e gönderdiği bir e-posta iletisinde bunun şirketin daha önce hiç başına gelmediğini söyledi: “GlobeNewswire bu sabah sahte bir kullanıcı hesabının gayri meşru bir basın açıklaması yapmak için kullanıldığını öğrendiğinde, basın açıklamasını derhal geri çektik ve bir Göz ardı Etme Bildirimi yayınladık.”

Pleiss, şirketin bu münferit olayın gelecekte meydana gelmesini önlemek için gelişmiş kimlik doğrulama adımlarını uygulamaya koyduğunu da sözlerine ekledi. GlobeNewswire’ın yetkililerle bu konuyla ilgili, herhangi bir suç faaliyeti de dahil olmak üzere tam bir soruşturma üzerinde çalıştığını söyledi.

Birkaç haber kuruluşu, sahte basın açıklamasına dayanarak haberler yayınladı ve kısa bir süre sonra Litecoin’in fiyatı, diğer kripto para birimlerinin fiyatlarıyla birlikte hızla önceki seviyelere geri dönmeden önce yükseliş gösterdi.

Sahte basın açıklamasının arkasında kimin olabileceği henüz belli değil, ancak bir Walmart sözcüsü CNBC‘ye haber duyurusunun sahte olduğunu doğruladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER