Teknoloji

LinkedIn Messenger GIF desteği sunmaya başladı

linkedin messengerGIF platformu Tenor, LinkedIn Messenger için GIF desteği sunmaya başladığını açıkladı. Tenor, bundan kısa süre önce Google tarafından satın alınmıştı. İnternet devi bu sayede Google’ın görsel aramalarını ve Gboard klavye uygulamasını GIF animasyonlarıyla renklendirmeyi amaçlamıştı.

Yeni entegrasyon sayesinde LinkedIn kullanıcıları, sosyal ağın mesajlaşma arayüzü üzerinden GIF animasyonları gönderebilecek. Bu özellik çerçevesinde yakında kullanıcılara LinkedIn’de en çok tercih edilen GIF animasyonları da ayrıca gösterilecek. İlk etapta LinkedIn kullanıcılarının yarısına söz konusu güncellemenin ulaştırıldığı belirtilirken, yakında uygulamanın tüm kullanıcılarının mesajlarına GIF animasyonları ekleyebileceği ifade edildi.

Tenor tarafından yapılan açıklamada, LinkedIn üzerinden gönderilen mesaj sayısının geçtiğimiz yıl yüzde 60 oranında arttığına dikkat çekildi ve platforma GIF animasyonlarını entegre etmenin profesyoneller arasında daha gerçek bir bağlantı oluşturacağı belirtildi.

Bu açıklama, tüm iyi niyetine rağmen, LinkedIn gibi profesyonel bir platformda GIF göndermenin gerekliliğinin sorgulanmasına engel olamıyor. LinkedIn Messenger hâli hazırda genellikle birbirleriyle doğrudan ilişkisi olmayan ve temasları profesyonel seviyede olan kişiler tarafından kullanılıyor. Bu da GIF animasyonlarının gerekliliğini tartışılır hâle getiriyor. Yine de, LinkedIn kullanıcılarının reaksiyonunu görmek için özelliğin tüm kullanıcılara açılmasını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER