Teknoloji

LinkedIn Lookup ile aradığınız yeteneklere sahip çalışma arkadaşları bulmanızı sağlıyor

linkedin-lookup-200815

LinkedIn, görev alanını sadece iş arayan veya işe arayacak birini bulmaya çalışanlara yardım etmekle sınırlamıyor. Şirketin yeni uygulaması LinkedIn Lookup, kendisine anlaşabileceği bir çalışma arkadaşı arayanların imdadına yetişiyor.

Şu an için sadece iPhone için yayınlanan LinkedIn Lookup’ta kullanıcılar isimden yeteneklere kadar uzanan farklı kriterler doğrultusunda kendilerine uygun bir çalışma arkadaşı arayabiliyor. LinkedIn Lookup, bir şirket içinde kendi departmanı dışında birlikte çalışacağı doğru insanı bulmak isteyenlerin veya yeni CEO hakkında daha çok bilgi almak isteyenlerin fazlasıyla işine yarayacak gibi gözüküyor.

Ofis içi, tüy siklet bir sosyal ağ niteliğinde olan LinkedIn Lookup’ın Facebook veya Slack gibi grup sohbet sistemlerinin yerini alması mümkün gözükmüyor. Yine de, şirket içinde kendisini tanıtmak isteyenler LinkedIn Lookup’tan fazlasıyla faydalanabilir.

Kullanıcılarına doğrudan iletişim imkanı sağlayan Lookup, farklı iletişim bilgilerine erişim konusundaki kontrolü de yine üyelerine bırakıyor. LinkedIn Lookup’ın iOS dışındaki platformlara gelişi konusunda henüz somut bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER