Teknoloji

500 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri sızdı

linkedin ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

533 milyon Facebook kullanıcısının bilgilerinin internete sızdığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Henüz bu sızıntının sarsıntısı geçmemişken, yine oldukça geniş ölçekli başka bir sızıntının meydana geldiği öğrenildi. Bu yeni sızıntının kaynağı ise Microsoft’un sahibi olduğu profesyonellere yönelik sosyal ağ LinkedIn.

CyberNews sitesinin haberine göre, bu sızıntının da Facebook sızıntısından aşağı kalır bir yanı yok. Bir hacker formunda 500 milyon LinkedIn profilinden ele geçirilen kişisel bilgilerin satışa çıkarıldığı belirtildi.

2 milyon profilin bulunduğu satış örneği, ele geçirilen bilgilerin ne olduğunu öğrenmeyi sağlıyor. Kullanıcıların tam isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları ve cinsiyetleri gibi pek çok bilginin sızdığı görülüyor. LinkedIn’den yapılan açıklamada ise verilerin bir kısmının başka platformlardan alındığına dikkat çekiliyor.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Satışa çıkarılan ve LinkedIn’den alındığı iddia edilen örnek veri setini inceledik. İncelememiz sonucunda bahsi geçen bilgilerin çeşitli web sitelerinden ve şirketlerden toplandığı sonucuna ulaştık.”

LinkedIn’in açıklamasında hesaplardaki özel verilere erişilemediğinin de altı çizildi. Bu da sızan bilgilerin aslında kullanıcıların herkese açık profillerinden alınmış olabileceğini gösteriyor. Sosyal ağ, kendi tarafında bir veri ihlâli olmadığını da özellikle vurguluyor.

LinkedIn, henüz söz konusu veri setinde bilgileri bulunan kullanıcılarını durumdan haberdar etmiş değil. Şirketten konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, İtalya’da şimdiden LinkedIn’le ilgili bir soruşturma başlatılmış durumda.

İLGİLİ HABERLER