Teknoloji

700 milyon LinkedIn kullanıcısının kayıtları korsanlara satılıyor

linkedin ios

Profesyonel kullanıcı tabanıyla sosyal ağlar arasında özel bir yere sahip olan LinkedIn, bu nedenle siber korsanların da özel ilgi duyduğu platformlardan biri. Yeni bir olay, söz konusu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor. Platforma yönelik son operasyonda 700 milyon LinkedIn kullanıcısının kayıtlarının ele geçirildiği ve bu kayıtların internette satıldığı ortaya çıktı.

LinkedIn’den yapılan açıklamada şirketin siber saldırıya uğramadığı ifade edildi. Kullanıcı verilerinin korsanlar tarafından çalındığını gösteren bir veri sızıntısı yaşanmadığını savunan şirket, kullanıcıların özel verilerine erişilmediğinin de altını çizdi.

LinkedIn’e göre, yaşanan olay basit ancak kapsamlı bir veri ayıklama operasyonu. Ancak 700 milyon kullanıcının kaydına ulaşılması işleri daha dikkat çekici hâle getiriyor. Kayıtlardaki bilgiler arasında kullanıcıların tam isimlerinin, e-posta adreslerinin, telefon numaralarının ve iş bilgilerinin olduğu belirtildi.

Kayıtları satışa çıkaran “GOD User” rumuzlu TomLiner, 1 milyon kaydın kanıt olarak bağımsız araştırmacıların erişimine açtı.

Bunun LinkedIn için bir ilk olmadığını belirtmek gerekiyor. Geçtiğimiz nisan ayında 500 milyon kullanıcının kaydının en yüksek teklifi yapan kişiye satılacağı açıklanmıştı. LinkedIn’den o dönemde yapılan açıklamada da benzer ifadeler kullanılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER