Teknoloji

LinkedIn kimlik doğrulama için yeni özellikler sunuyor

linkedin

LinkedIn kullanıcılarının profillerinde gösterdikleri kişi olduklarını kanıtlamalarını kolaylaştırıyor. Platformun sunduğu yeni kimlik doğrulama özellikleri sayesinde kullanıcılar isimlerini ve çalıştıkları kuruluşu doğrulayabiliyor. Bu süreç için paralı abonelik paketleri veya mavi tikler gerekmiyor.

Güncellemeyle birlikte kurumsal sosyal ağ kullanıcılarına kimlik doğrulama için üç seçenek sunuyor. Microsoft’un çatısı altındaki platform, bunun için ABD’de insanların havalimanlarında kuyruk beklemeden uçağa ulaşmasını sağlayan CLEAR isimli şirketle iş birliğine gidiyor. Kimlikteki ve profildeki ismin eşleşip eşleşmediğinin kontrolü CLEAR tarafından sağlanıyor.

Bu süreç için herhangi bir para ödemek gerekmese de, ABD’de kayıtlı bir telefon numarasına ve devlet tarafından verilen bir kimlik belgesine sahip olmak zorunlu. Yani sadece ABD’de yaşayanlar bu imkandan faydalanabiliyor.

Buna ek olarak, çalışılan kuruluşun doğrulanması için de daha az zahmetli bir seçenek sunuluyor. İşveren doğrulaması, kurumsal e-posta adresine gönderilen bir doğrulama kodunun girilmesi sayesinde yapılabiliyor. Her iki seçenekte de, doğrulama süreci tamamlandıktan sonra kullanıcının profiline bilgilerin doğrulandığını gösteren bir alan ekleniyor.

LinkedIn’de kimlik bilgileri Microsoft Entra entegrasyonuyla da doğrulanabilecek

Alternatif olarak, bazı kullanıcılar, programına kaydolan şirketler için iş yeri kimlikleri oluşturan Microsoft Entra entegrasyonuyla hem kimliklerini hem de işverenlerini aynı anda doğrulayabilecek. Platform, Entra ortaklığının şu anda programda bulunan “düzinelerce” şirketin çalışanlarına ay sonunda sunulacağını söylüyor.

LinkedIn geçtiğimiz yıl telefon numarası ve e-posta adresi doğrulama özellikleri sunmuştu. Ancak bu seçenekler sadece biraz “gizlenmiş” durumdaki “Bu profil hakkında” alanına gidildiğinde görülebiliyordu. Son değişikliklerle kullanıcı profillerine daha belirgin bir “doğrulanmış bilgiler” alanı ekleniyor.

İLGİLİ HABERLER