Teknoloji

LinkedIn kullanıcılarına sadece okumayı isteyebilecekleri mesajları gönderme sözü veriyor

LinkedIn Recruiter favori çalışanınızın bir kopyasını bulmanızı kolaylaştıracak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

linkedin-logo-151015

“Profesyonellerin sosyal ağı” olarak nitelenen LinkedIn, şu sıralarda Air Traffic Controller (ATC) adını taşıyan bir e-posta, mesaj ve push bildirim platformu üzerinde çalışıyor. Sıklıkla kullanıcılarını istenmeyen mesajlara maruz bırakmakla suçlanan ve bu nedenle davalık da olan LinkedIn’in söz konusu şikayetleri ve uzlaşmak için para harcamasını durdurmak amacıyla bu tarz bir girişimde bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde aleyhine açılan grup davasında uzlaşma için 13 milyon dolar ödemeyi kabul eden şirket, artık eskiye kıyasla yüzde 50 oranında daha az e-posta gönderdiğine dikkat çekti. ATC ile bu oranı çok daha aşağıya indirmeyi amaçlayan LinkedIn, yeni platformunda çeşitli algoritmalardan yardım almayı planlıyor. Söz konusu algoritmalarla LinkedIn, kullanıcıların ne tarz e-postalar ve kısa mesajlar almayı isteyeceğini tahmin etmeye çalışacak.

Air Traffic Controller’ın algoritmaları, kullanıcıların hareketlerini, özellikle de LinkedIn ile olan etkileşimlerini, takip ederek öğreniyor. Örneğin, LinkedIn’i sıklıkla ziyaret edenler daha az bildirimle karşılaşıyor. Çünkü platform, kullanıcının görmesi gereken şeyleri gördüğünü varsayıyor. Buna ek olarak, Air Trafic Controller ile LinkedIn, kullanıcılarının hangi iletişim yöntemini tercih ettiğini ve hangi türdeki içeriklerden düzenli olarak haberdar olmayı istediğini öğreniyor.

LinkedIn’in günlük ve aylık bildirim limitlerine bağlı kalmasına da yardım edecek olan Air Traffic Controller, şirket tarafından gönderilen e-postaların okunmadan çöp kutusuna gönderilmesini engellemeyi amaçlıyor. LinkedIn’in Air Traffic Controller’ı kullanmaya başlayıp başlamadığı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER