Teknoloji

Apple mobil kişisel ödeme platformu üstünde çalışıyor

apple pay

apple-pay-121115

Apple’ın PayPal’in popüler Venmo uygulamasına rakip olacak bir mobil kişisel ödeme platformu için Amerikan bankalarıyla görüştüğü söyleniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Chase, Capital ve Wells Fargo gibi bankalar Apple’ın bu projedeki potansiyel iş ortakları arasında sayılıyor.

Apple’ın mobil kişisel ödeme sisteminin nasıl işleyeceği konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. The Wall Street Journal, servisin kullanıcılara kablosuz olarak para transferi yapma ve diğer Apple cihazlarındaki hesaplarını kontrol etme gibi imkanlar sunabileceğini belirtirken, servisin şirketin mevcut mobil ödeme sistemi Apple Pay için bir eklenti olarak kullanılabileceğini öngörüyor.

Apple, Google ve Samsung gibi şirketlerin perakende noktalarında mobil ödeme konusunda bu kadar yoğun baskı yaptığı göz önüne alınınca söz konusu kişisel ödeme platformu kulağa daha mantıklı geliyor.

The Wall Street Journal’ın kaynakları, Apple Pay’in aksine, yeni kişisel ödeme platformunun finans kuruluşlarına ekstra bir mali yükümlülük getirmeyeceğinin altını çizdi. Bu durum Apple’ın elinde gerçekleştirilen işlemler için müşterilerden ücret alma dışında bir seçenek bırakmıyor. Apple’ın mobil kişisel ödeme platformunun 2016’da faaliyete geçmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER