Teknoloji

LinkedIn 600’den fazla çalışanının işine son verecek

linkedin

Kurumsal profesyonellerin sosyal ağı LinkedIn, bir kez daha personel sayısında küçülmeye gidiyor. Yıl içinde daha önce bir “işten çıkarma” turu yapan şirket, 668 çalışanıyla daha yollarını ayıracak. Microsoft’un sahibi olduğu platform bu sefer mühendislik, ürün, yetenek ve finans birimlerinde küçülmeye gidecek.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “”Organizasyon yapılarımızı uyarlarken ve karar verme sürecimizi kolaylaştırırken, geleceğimiz için stratejik önceliklere yatırım yapmaya ve üyelerimiz ile müşterilerimize değer sunmaya devam ettiğimizden emin olmaya devam ediyoruz. Etkilenen herkese tam destek sunmak ve geçiş sırasında çalışanlara özen ve saygıyla davranılması konusunda kararlıyız.”

Şirket, mayıs ayında 716 kişinin işine son vereceğini ve Çin’deki iş bulma uygulamasını kapatacağını açıklamıştı. Bu yeni turla birlikte şirket yaklaşık 1400 çalışanıyla yollarını ayırmış olacak. Sosyal ağın sahibi Microsoft da yılın ilk aylarında yaklaşık 10 bin çalışanın işine son vermişti. Yazılım devi, kısa süre önce Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında bünyesine katmak için gerekli onayı almıştı.

LinkedIn’in kullanıcı sayısı 950 milyonu geçti

Microsoft’un Nisan-Haziran dönemine ait finans raporu, LinkedIn’in kazancının yıllık bazda yüzde 5 oranında arttığını göstermişti. Üye sayısındaki artışın sekiz çeyrektir yükseldiğini belirten şirket, platformun kullanıcı sayısının da 950 milyonu geçtiğini duyurmuştu. Microsoft, Temmuz-Eylül dönemine ait finans raporunu 24 Ekim’de paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER