Manşetler

LinguaLeo: İngilizcenizi eğlenerek geliştirin

lingualeo-001

Akıllı cihazlar eskiden zahmetli olarak değerlendirilen pek çok eylemi önemli ölçüde kolaylaştırmış durumda. Yabancı bir dil öğrenmek veya mevcut dil seviyesini geliştirmek eskiden epey zahmetli bir süreçken, günümüzde sadece bir akıllı telefon çok sayıda aracın fonksiyonunu sunuyor. Akıllı cihazlar aracılığıyla dil eğitimini ve pratiğini mümkün kılan uygulamalar arasında göze çarpanlardan birisi de LinguaLeo.

lingualeo-002

LinguaLeo, halihazırda sadece İngilizce çalışmak isteyenlere yardımcı oluyor. Platformun hizmetlerinden faydalanmak için öncelikli olarak LinguaLeo’ya üye olmak gerekiyor. LinguaLeo’ya Facebook bilgilerini kullanarak veya ayrı bir hesap oluşturarak giriş yapılabiliyor. Kayıt işleminin son halkasında kullanıcılara ana dilleri ve mevcut İngilizce seviyeleri soruluyor.

lingualeo-003

Kaydın tamamlanmasının ardından kullanıcılar ana ekrana yönlendiriliyor. Ana ekranın alt kısmında uygulamanın maskotu olan aslan Leo görülüyor. Leo’nun üstüne tıklandığında LinguaLeo’daki dil egzersiz süreci başlatılıyor. Leo’nun hemen sağında yer alan kutuda ise günün teklifi bulunuyor. Burada LinguaLeo kullanıcılara Gold üyelik paketine geçiş yapmaları için özel teklifler sunuluyor. Ana ekranın üst kısmında ise kullanıcıların mevcut seviyeleri çeşitli detaylar eşliğinde gösteriliyor.

lingualeo-004

LinguaLeo’da kullanıcılar egzersizlerini kendi belirledikleri kriterler çerçevesinde şekillendirebiliyor. Örneğin popüler TED konferanslarındaki konuşmaların altyazılar arasından seçilen kelimeler eşliğinde farklı çalışmalar yapılabiliyor. Söz konusu çalışmalardan birinde kullanıcılardan kelimenin Türkçe karşılığını işaretlemeleri istenirken, bir diğer kategoride verilen anlamdan kelimenin seçilmesi talep ediliyor.

lingualeo-005

Leo-sprint ve Dinleme modlarından faydalanmak için Gold üyelik paketine geçiş yapmak gerekiyor. Kelime kurucu kategorisinde oyunculardan verilen resimdeki kelimeyi harfleri birleştirerek yazmaları isteniyor. Kelime kartları kategorisi ise öğrenilen kelimelerin akılda kalıp kalmadığını kontrol etmek için kullanılıyor.

lingualeo-006

Kelime gruplarıyla birlikte yan yana sekmelerde gösterilen bir diğer kategoride ise çeşitli kalıplar yer alıyor. Bu sekme aracılığıyla günlük hayatın çeşitli alanlarında kullanılacak cümle kalıpları öğrenilebiliyor.

lingualeo-007

LinguaLeo’da uygulama içindeki temel dolaşım sol üstteki liste ikonuna tıklanınca ekranın solundan ortaya çıkan kontrol paneli aracılığıyla sağlanıyor. Uygulamanın ana bölümleri bu panelde listeleniyor. Orman sekmesine tıklandığında uygulama içindeki tüm egzersiz materyalleri görülebiliyor. Söz konusu materyallerin tamamının interaktif bir formatta işlemediğini belirtmekte fayda var.

lingualeo-008

İngilizce gramerini geliştirmek isteyenlere kurs fırsatı sağlayan LinguaLeo, kurslarını farklı dil seviyelerine uygun biçimde sınıflandırıyor. Kullanıcıların bu kursları almaları için Gold üyelik paketine geçiş yapmaları gerekiyor. Ancak Gold üyeliği aktive etmeden kursları deneme imkanı da LinguaLeo tarafından sunuluyor.

lingualeo-009

Kelime grupları sekmesi altında belli kategorilere ait kelimeler ve cümle kalıpları gösteriliyor. Kullanıcılar kelime gruplarının seviyesini belirleme şansına sahip olurken, tamamladıkları kategorileri listeden çıkarabiliyorlar. Şu an için LinguaLeo’nun Gold paketine 6 ay ödemek için 20,99 TL ödemek gerekiyor. 1 ay + 2 haftalık aboneliğin bedeli ise 4,29 TL. Ancak söz konusu fiyatların özel bir teklif çerçevesinde sunulduğunu hatırlatmakta fayda var. Normalde LinguaLeo’ya 6 ay süresince Gold abone olmak için 27,99 TL ödemek gerekiyor.

lingualeo-010

Dil öğrenmek sürekli pratik yapma gerekliğini de beraberinde getirdiği için oldukça uzun soluklu ve zahmetli bir süreç. Ancak hayatın her alanını kolaylaştıran akıllı cihazlar ve mobil uygulamalar dil eğitiminde de devreye giriyor. LinguaLeo, karmaşık yapısı ve sadece tek dil öğrenme fırsatı sunmasına rağmen kapsamlı çalışma materyalleri sayesinde kendisini ön plana çıkarmayı başarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER