Teknoloji

Light dokuz kameralı bir akıllı telefon prototipi üstünde çalışıyor

light

lightLight, L16 adını taşıyan kamerasıyla sıra dışı bir işe imza atmış ve 16 lensi cepte taşınabilecek boyutta bir cihaza sığdırmayı başarmıştı. Şirket uzun vadede bu yeteneğini akıllı telefon pazarında kullanmak istiyor gibi görünüyor. The Washington Post’ta yer alan habere göre, şirket hâli hazırda arkasında beş ila dokuz lens barındıran telefon prototiplerini test ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, hâli hazırda üstünde çalışılan prototiple 64 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekilebiliyor. Bu kurulum, düşük ışıkta ve derinlik efektlerinde de daha yüksek performans vadediyor.

Akıllı telefon fotoğrafçılığına yönelmek, şirket açısından doğal bir seçim gibi görünüyor. Orijinal L16 ile zor bir işe imza atılmış olsa da, yazılımının yetersizliği cihazın akıllı telefonlara karşı rekabet etmesini zorlaştırmıştı. Çoklu lens kurulumunu bir telefona yerleştirmek, 2 bin dolarlık bir kamera içinde sunmaktan çok daha mantıklı bir çözüm gibi görünüyor.

Taze bir soluğun gelişi, akıllı telefon pazarındaki kamera yarışında heyecanın dozunu artırma potansiyeli taşıyor. Hâli hazırda piyasada dört lensli akıllı telefonlar bulunuyor. Beş lensli LG V40’ın da yakında resmiyet kazanması bekleniyor. Daha önce telefon boyutundaki bir kameraya 16 lens yerleştiren Light için 9 lensi bir telefona yerleştirmek çok zor bir görev gibi görünmüyor. The Washington Post’un haberine göre, şirket kamera teknolojisini taşıyan telefonunu bu yıl içinde duyuracak.

İLGİLİ HABERLER