Teknoloji

LG yılın ilk çeyreği içinde yeni bir tablet çıkarmaya hazırlanıyor

lg akıllı telefon

Tablet pazarı uzun bir süre önce doygunluğa ulaştı. Doygunluğa ulaşmasının ardından istikrarlı biçimde küçülen pazar, hâlâ bazı üreticilerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. İnternete sızan yeni sertifikalara göre, LG de söz konusu üreticilerin arasında yer alıyor.

LG-V426 ismiyle belgelerde görülen yeni tablet, orta segmentte konumlanacak gibi görünüyor. Wi-Fi Alliance ve Bluetooth SIG tarafından onaylanan cihaz, hakkında bilinenler ise şu an için oldukça sınırlı. Aldığı sertifikalar, LG’nin tabletinde Wi-Fi 802.11 a/b/g/n ve Bluetooth 4.2 standartlarının destekleneceğinden fazlasını göstermiyor. Ancak desteklenen standartlar, tabletin kalbinde görece eski bir işlemcinin bulunacağını işaret ediyor. Daha yeni işlemciler Bluetooth 5.0 ve daha yeni Wi-Fi standartları için destek sunuyor.

Tabletle ilgili olarak doğrulanan diğer bilgi ise kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemi yüklü şekilde çıkacak olması. Android 9 Pie’ın geçtiğimiz ağustos ayı itibarıyla yayınlandığını düşününce Oreo’nun varlığının hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir. Ancak LG’nin güncelleme dağıtımı konusundaki genel sicil kaydı düşünüldüğünde bu duruma çok şaşırmamak gerekiyor.

Güney Koreli şirket son zamanlarda sadece G serisi için tablet çıkarıyor. Dolayısıyla yeni tabletin LG G Pad 5 adıyla resmiyet kazanması muhtemel görünüyor. Duyurunun ise önümüzdeki hafta CES 2019‘da veya şubat ayında MWC 2019‘da gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER