Teknoloji

LG yeni bir cihazla Windows Phone ekosistemine geri dönüş yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG 2010 yılında Windows Phone 7 çıktığı zaman bir Windows telefonu çıkarmıştı, ancak daha sonra Microsoft’un mobil işletim sistemi yerine Android’e odaklanmış, Windows Phone 8’i pas geçmişti. Ancak @evleaks tarafından sızdırılan bir görsel LG’nin Windows Phone 8.1 cihazı çıkarmaya hazırlandığını işaret ediyor.

lg-windows-phone-8-1-dedikodu-130514

Bu Windows telefonunun teknik özelliklerinin LG G2 veya yakında çıkacak G3 ile örtüşüp örtüşmeyeceği bilinmiyor. Bu arada sızan fotoğrafa bakıldığında beklenen Windows Phone 8.1 cihazının LG Optimus G’yi andıran çizgiler barındırdığı dile getirilebilir. Ancak “Uni8” kod adıyla anılan cihazla birlikte LG yeniden Windows Phone pazarına geri dönecek gibi görünüyor.

Microsoft LG’nin Windows Phone 8.1 cihazları çıkaracağını bu yılın başlarında Mobil Dünya Kongresi zamanında düzenlediği basın toplantısında açıklamıştı. Huawei, Lenovo, Samsung, ZTE gibi şirketler de Windows Phone 8.1 cihazları üretecek. HTC de Windows Phone 8.1 iş ortakları arasında yer alıyor, ancak Tayvanlı üreticisi uzun zamandır herhangi bir Windows telefonu tanıtmadı. Ancak @evleaks HTC’nin Amerikalı mobil operatör Verizon için W8 adlı bir cihaz çıkaracağını iddia ediyor.

İlgili >> Twitter (@evleaks), Evleaks

İLGİLİ HABERLER