Teknoloji

İlginç tasarımıyla dikkat çeken LG Wing kullanılırken görüntülendi

lg wing

LG, bir süredir amiral gemileri için Dual Screen adını taşıyan ikinci ekran aksesuarını kullanıyor. Ancak şirket şimdi ikinci ekranı doğrudan telefona yerleştirmeyi ve çift ekrandan farklı formatlarda yararlanmayı planlıyor. Çift ekranlı telefon, LG Wing adıyla anılıyor.

LG Wing’in 2020 sona ermeden resmiyet kazanması bekleniyor. Akıllı telefonun 6.8 inç büyüklüğündeki ana ekranının dönebileceği ve telefonun “T” harfi formatında kullanılabileceği daha önce gündeme gelmişti. Ekran döndürüldüğünde ilk ekranın altına gizlenen 4 inç büyüklüğündeki ikinci ekran ortaya çıkıyor.

Hemen aşağıdaki videoda telefonun “T” şeklindeki ekranının açıldığında nasıl işlediğini görmek mümkün oluyor.

LG’nin konsepti ilginç olsa da, dönen çift ekranlı formatın gerçek dünyadaki uygulanabilirliği konusunda hâlâ bazı kafa karışıklıkları mevcut. Videoda ekranlardan biri navigasyon, diğeri ise medya kontrolleri için kullanılıyor. Ancak navigasyon uygulaması üzerinden müzik kontrolünün Google Haritalar ve Waze gibi servislerde şimdiden mevcut olduğunu belirtmek gerekiyor. Yine de LG’nin sınırların dışında düşünmesinin takdire değer olduğu söylenebilir.

İddialara göre, LG Wing Snapdragon 765 veya 765G işlemciyle gelecek. Bu da şirketin tıpkı Velvet‘te olduğu gibi üst orta segmenti hedeflediğini gösteriyor. İşlemci tercihi, telefonun tasarımının yol açacağı fiyat artışının da biraz olsun azaltılmasını sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER