Teknoloji

LG Wing’in sıra dışı menteşe mekanizmasının detayları [Video]

lg wing mobil

LG’nin dönen çift ekran sistemiyle birlikte çıkardığı yeni akıllı telefonu Wing, 2020’nin en ilginç görünümlü akıllı telefonlarından biri olma unvanını şimdiden hak ediyor. Ve YouTuber JerryRigEverything‘in cihazı sökmesi sayesinde artık LG’nin bu döner ekranı nasıl gerçeğe dönüştürdüğünü de biliyoruz.

Aslında oldukça çılgın bir fikir: Basılı devre kartında (PCB) ve telefonun ana gövdede açılmış bir delik var. Bu deliğin içinden geçirilen ve ana gövde boyunca uzana esnek bir şerit kablo hem ana ekranın çalışmasına hem de onun dönmesine izin veriyor. Ayrıca telefonu açtığınızda darbe emici bir yastık görevi gören küçük bir hidrolik amortisör de var.

Gerçek menteşe mekanizması, biri telefonu açık, diğeri kapalı tutmak için olmak üzere iki yayla bir arada tutulan bir çift perçinli plakadan oluşuyor. Ayrıca JerryRigEverything’in dikkat çektiği iki adet kayan ray var. Bu, telefonu açıp kapatırken her şeyi yerinde tutmak için neredeyse bir kapı zinciri kilidi gibi çalışıyor.

Diğer dikkate değer bilgi ise, Wing’in suya dayanıklılık için bir IP derecesine sahip olmaması. Hareketli parçalar göz önüne alındığında bu şaşırtıcı değil. Ancak LG görünüşe göre, iç devre kartlarını su geçirmez bir kaplama ile sarmış. Bu nedenle telefon suyla temas etse de kolay kolay bozulmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER