Manşetler

LG Watch Urbane Ön İnceleme

lg-watch-urbane-on-inceleme-3

LG, Google’ın giyilebilir ürünlere özel Android projesi Android Wear’ı başından beri destekliyor ve yeni bir ürünle daha bağlılığını gösteriyor. Tabii ki, webOS ile çalışan akıllı saat de gelecek yılın başlarında gelecek, ancak bu yıl Güney Koreli şirketin gündeminde Android Wear yer alacak gibi görünüyor. Barselona’ya gelmeden hemen önce duyurusu gerçekleştirilen yeni Android Wear saati LG Watch Urbane teknoloji ve stilin bir arada sunulabileceğini gösteren dikkate değer ürünlerden bir tanesi.

lg-watch-urbane-on-inceleme-20lg-watch-urbane-on-inceleme-4LG Watch Urbane’de 1.3 inç, P-OLED kapasitif dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran 320 x 320 piksel çözünürlükle yeteri kadar keskin görüntüler sunuyor, hem saat yüzlerini hem de Android Wear kullanıcı arayüzünü düzgün şekilde gösteriyor. Saat güneş ışığı altında da iyi bir görüş sunacak gibi, çünkü sergilendiği LG standında yüksek şiddette ışığın varlığı söz konusuydu. Ayrıca Google işi sağlama almak için Android Wear kullanıcı arayüzüne bir güneş ışığı modu eklemiş, LG Watch Urbane de bundan yararlanıyor.

Saatin içinde 1.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, 1 GB RAM, 4 GB dahili hafıza mevcut. Orta segment Android telefonlarda gördüğümüz Snapdragon 400 bu saat için fazlasıyla yeterli görünüyor. Android Wear kullanıcı arayüzü içinde gezinti kesintisiz ve takılmasız yapılıyor, dokunma ve diğer hareketler de hızlı şekilde karşılık buluyor.

LG Watch Urbane’in saat yüzü farklı seçeneklerle özelleştirilebilir. Gümüş ve altın renkler için farklı saat yüzleri mevcut ve bu yüzler sayesinde LG Watch Urbane klasik ve havalı bir saat görünümü kazanıyor. Saat yüzü açıkken parmağınızı ekranda basılı tutarak saat yüzü seçim ekranına erişebilirsiniz. Bunun dışında çeşitli dokunmatik hareketlerle Android Wear kullanıcı arayüzünde geziniliyor ve ayarlar yapılıyor. Parmağınızı ekranın üstünden aşağı doğru sürükleyerek bildirimlere ve hızlı ayarlara erişebilirsiniz. Yine dokunma hareketiyle Google Asistan’a erişebilir, saate çeşitli komutları sesli olarak verebilirsiniz. Ne var ki, Google Asistan henüz Türkçe desteklemediği ve Android Wear’da Türkçe komut desteği olmadığı için bu özellik pek işe yaramayacaktır.

lg-watch-urbane-on-inceleme-17LG Watch Urbane ivmeölçer, jiro, pusula, kalp hızı ölçer gibi farklı sensörleri de barındırıyor. Bunlar sayesinde saat günlük yaşamı sürekli takip altına alabileceğiniz bir cihaz hâline dönüşüyor. Google’ın Gear Fit uygulamasıyla da entegre şekilde çalışıyor. Atılan adım sayısı, kalp ritmi, vb. yaşamsal değerlerinizi bu şık Android saati LG Watch Urbane ile denetleyebilirsiniz.

LG bu saatle birlikte farklı kayış seçenekleri de sunuyor. Bu sayede saat farklı zevklere sahip olan veya statülerdeki kullanıcılar için en uygun hâle getiriliyor.

LG Watch Urbane gerçekten ilgi çekici ve göz alıcı bir Android Wear saati. Ancak Google’ın Android Wear kullanıcı arayüzü biraz karışık görünüyor ve kullanıcıların bu saati kullanmaya alışmaları için biraz zamanın geçmesi gerekiyor. Ayrıca ses tanıma desteğinin Türkçe’den yoksun oluşu da saatin Türkiye’deki kullanıcılar için kullanışlılığını sınırlıyor. Aslında bu, sadece LG Watch Urbane’e has bir durum değil, bütün Android Wear saatler için geçerli.

İLGİLİ HABERLER