Teknoloji

LG lüks akıllı saati Watch Urbane’in Android Wear ile çalışmayan bir versiyonunu piyasaya sürecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-watch-urbane-lte-260215

LG, önümüzdeki hafta Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkaracağı yeni akıllı saati Watch Urbane’i bir süre önce duyurmuştu. Mobil Dünya Kongresi’ne geri sayımın sonlarına yaklaşırken, LG Watch Urbane’e ilişkin yeni detaylar da gün yüzüne çıkıyor. Güney Koreli şirketin yeni akıllı saati için Watch Urbane LTE adını taşıyan ikinci bir versiyon hazırladığı belirtilirken, ikinci versiyonda Android Wear yerine LG tarafından hazırlanan ayrı bir işletim sisteminin kullanıldığı ifade edildi.

Watch Urbane tasarım itibarıyla CES 2015’te Audi tarafından webOS işletim sistemli akıllı saati hatırlattığı için LG Watch Urbane’in webOS işletim sistemiyle gelebileceği düşüncesi ortaya çıksa da, LG’den yapılan açıklamada Watch Urbane LTE’nin webOS işletim sistemiyle çalışmadığı ve Audi’nin prototipiyle bir ilgisinin olmadığı belirtildi.

Watch Urbane Android işletim sistemli telefonlarla birlikte çalışacak ancak LTE versiyonu kendisine özgü hücresel bağlantıya sahip olacak. LG, Watch Urbane LTE’nin dünyanın LTE bağlantılı ilk akıllı saati olduğunun altını çizerken; insanların telefona ihtiyaç duymadan VoLTE ile iletişim kurabileceğini vurguladı. Walkie-Talkie modu sayesinde aynı anda birden fazla kişiyle iletişim kurmayı mümkün kılan LG Watch Urbane’in acil arama özelliği sayesinde tek tuşa dokunarak hızlı biçimde bir telefon numarası aranabilecek.

LG Watch Urbane LTE 700 mAh kapasiteli pil barındırıyor. NFC ve akıllı cüzdan fonksiyonlarına da sahip olan akıllı saat; jiroskop, ivmeölçer, pusula, atmosferik basınç, kalp atışı ve GPS gibi çok sayıda sensörle birlikte geliyor. LG Watch Urbane LTE’nin Android Wear ve webOS’tan bağımsız olarak nasıl işleyeceğini görmek için Mobil Dünya Kongresi’nin başlamasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER