Teknoloji

LG’nin yeni akıllı saati LG Watch Libre adını taşıyabilir

lg watch sport
lg watch libre
LG Watch Sport

LG markalı iki akıllı saatin varlığına daha önce ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde rastlanmıştı. Ancak bu saatlerin hangi ismi taşıyacakları konusunda herhangi bir işaret verilmemişti. Ancak internete sızan bir ticari marka başvurusu LG Watch Libre isminin şirket tarafından kullanılabileceğini gösteriyor.

LG tarafından bundan yaklaşık iki hafta önce Güney Kore’de yapılan bir ticari marka başvurusunda Libre isminin kullanılabileceğini gösteriyor. İspanyolcada “özgürlük” anlamına gelen Libre kelimesinin seçilmesi, şirketin spor özellikleri öne çıkan bir saati kullanıcılarla buluşturabileceğini düşündürüyor.

FCC belgelerinde LM-W319 kod numarasıyla görülen spor modelin kasasının da daha dayanıklı olacağı belirtiliyor. Dayanıklı kasa dışında LTE bağlantı desteği de özgürlük vaadinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yine de bütün bu ihtimallerin hâli hazırda bir spekülasyondan ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.

LG Watch Libre için ortada henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ancak saatin hibrit kardeşi LG Watch Timepiece’in de kısa süre önce FCC’den onay almış olması çıkışın çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER