Teknoloji

LG ve Gigabyte ilginç ultrabook ve tablet tasarımlarını sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES ilginç ultrabook ve tablet tasarımlarına da ev sahipleri yapıyor. Bunların arasında LG ve Gigabyte’ın tasarımları ilgi çekiyor. LG’nin H160 olarak adlandırılan 11.6 inç’lik cihazı ultrabook benzeri bir kasayı dönüştürülebilir kızaklı tasarımla birleştiriyor. Aslında LG H160 yeni bir model sayılmaz, geçtiğimiz ekim ayında duyurulmuştu. 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olan bu cihazda 10 saate kadar çalışma ömrü sunan bir batarya bulunuyor. Ürünün ne zaman çıkacağı ve ne kadara satılacağıysa henüz kesinlik kazanmadı.

Clover Trail tabanlı işlemciyle çalışan bu kızaklı LG tableti yaylı menteşe barındırıyor, bu yay bırakıldığında ekran yukarı itiliyor, klavye hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor. Yayın bırakılmasıysa sadece bir tuşa basarak gerçekleştiriliyor. Bu yönüyle ASUS Eee Pad Slider veya Samsung Series 7 kızaklı bilgisayarından farklı olduğunu söyleyebiliriz, bu modellerde klavyeyi açmak için ekranı yukarı doğru kaldırmak gerekiyordu.

LG’nin yanı sıra Gigabyte da CES’te U2141 adında dönüştürülebilir ultrabook bilgisayarını sergiliyor. Tanıdık bir tasarımla gelen bu cihazın ekranı döndürülebiliyor. Geçen ay duyurulan 11.6 inç kapasitif dokunmatik ekranlı bu cihazın ekranı oldukça geniş bir hareket alanına sahip, bu da kullanıcıların dizüstü bilgisayar ve tablet formları arasında gidip gelmesini sağlıyor. Windows 8 ile çalışan bu ultrabook Intel Core i5 ve i7 işlemci seçenekleriyle sunuluyor. Ayrıca hem SSD hem de geniş kapasiteli sabit diski bir arada bulunduruyor.

Hem LG hem de Gigabyte’ın tasarımlarının detaylarını aşağıda bağlantısını verdiğimiz ilgili yazıda bulabilirsiniz. Yazıda ürünlerin fotoğrafları ve kısa bir ön inceleme videosu da bulunuyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER