Teknoloji

LG V40 ThinQ çentikli POLED ekran ve Google Asistan tuşuyla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
lg v40 thinq
LG G7 ThinQ

2018 içinde amiral gemisi olarak tanımlanabilecek üç telefon çıkaran LG’nin durmaya niyeti yok gibi görünüyor. Güney Koreli üretici, eylülde çıkması öngörülen LG V40 ThinQ ile listeye bir telefon daha eklemeye hazırlanıyor. Eylül ayına doğru geri sayım devam ederken, telefonla ilgili olarak da yeni detaylar ortaya çıkıyor. Ancak bu detaylardan bazıları, daha önce ortaya atılan iddialarla çelişiyor.

LG’nin yeni telefonu için  LM-V400N, LM-V4005N ve LM-V409N seri numaralarını taşıyan üç farklı versiyonun hazırlandığı görülüyor. Bu numaralandırma stratejisi, şirketin daha önceki telefonlarında uyguladığı stratejiyle örtüşüyor. Söz konusu versiyonların tamamında LG V30 serisinde olduğu gibi POLED ekran panellerinin kullanılacağı belirtilirken, V serisinin diğer cihazlarından farklı olarak ekranın üst kısmında küçük bir çentik bulunacağı söyleniyor. Bu da telefonu kısa süre önce tanıtılan ve ekranının üzerinde bir çentik barındıran G7 ThinQ ile yakınlaştırıyor.

POLED panelin 3120 x 1440 çözünürlüğü ise LG’nin telefonda 18:9’dan daha uzun bir görüntü oranını tercih edebileceği belirtiliyor. Yeni telefondaki LG G7 ThinQ esintili bir diğer unsurun ise Google Asistan tuşu olacağı söyleniyor.

LG V40 ThinQ büyük ihtimalle Qualcomm Snapdragon 845 yonga setini taşıyacak. Akıllı telefonda dahili depolama alanı olarak ne gibi seçeneklerin sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Daha önce çıkan haberlerde akıllı telefonda üç arka kameranın bulunacağı iddia edilse de, XDA Developers’ın haberine göre telefon iki arka ve bir ön kamera barındıracak.

LG V40 ThinQ, büyük ihtimalle zorlu bir rekabet ortamının içine doğacak. Önümüzdeki hafta tanıtılacak Samsung Galaxy Note 9, eylülde tanıtılacak yeni iPhone’lar ve ekimde tanıtılması beklenen Huawei Mate 20 serisi, LG’nin yeni telefonunu zorlama potansiyelini fazlasıyla taşıyor.

İLGİLİ HABERLER