Manşetler

LG V30’un güncellenmiş versiyonu V30s yapay zekâ destekli kamera ile gelecek

lg v30s
LG V30+

LG, bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde amiral gemisi V30’un güncellenmiş bir versiyonu olan V30s adlı yeni bir akıllı telefon çıkarabilir.

V30s muhtemelen ilk V30 modeliyle aynı tasarımı paylaşacak. Ancak Pixel 2’deki Google Lens ve Samsung Galaxy S8’deki Bixby Vision’daki gibi yapay zekâ destekli bir kamera özelliği bulunacak. LG’nin versiyonunun da nesneleri tanıyacağı ve bunlar için çevrimiçi satın alma bağlantıları veya benzer tavsiyeler sunacağı söyleniyor. Barkod ve QR kodu tarama, yazılı metnin çevirisini yapma gibi özellikleri de unutmayalım.

Yapay zekâ destekli kameralar söz konusu olduğunda, LG rakiplerine göre biraz geç kalmışa benziyor. Bununla birlikte hem yapay zekânın olgunluğu hem de otomatik öğrenme hünerleri bakımından da pazarda nispeten daha arkalarda bulunuyor. Akıllı kamera özelliği oldukça hoş bir özellik olacaktır, ancak bunun Samsung’un Galaxy ve Google’ın Pixel telefonlarıyla rekabette ne kadar etkili olacağını zamanla göreceğiz.

V30s’in orijinal V30 ve V30+ modellerinin 64 GB ve 128 GB’lık dahili hafıza seçeneklerinden farklı olarak, 256 GB’lık dahili hafızayla sunulması bekleniyor. LG’nin, işlemciyi Snapdragon 845’e yükseltme gibi başka değişiklikler yapıp yapılmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER