Teknoloji

LG’nin ilk OLED telefonu V30 önümüzdeki eylül ayında tanıtılabilir

lg v30LG, 2017 sona ermeden üst segment akıllı telefonlarında OLED ekran kullanmayı planlıyor. The Investor’da yer alan habere göre, şirket bu yolculuğa LG V30 ile başlayacak. V30’un tanıtımı ve piyasaya çıkışı içinse önümüzdeki eylül ayı işaret ediliyor.

V30’un selefi LG V20 de geçtiğimiz yıl eylül ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla haberde işaret edilen muhtemel çıkış tarihi kulağa oldukça mantıklı geliyor. V serisine mümkün olan en büyük ekranları yerleştiren LG’nin bu geleneği V30’da sürdürüp sürdürmeyeceği merak ediliyor. V30’un Galaxy S8+’ınkine benzer bir ekrana sahip olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

LG Display’in Gumi’deki E5 tesisinde üretilen OLED ekranların büyük kısmının LG’nin akıllı telefonlarında kullanılacağı ve bunun V30 ile başlayacağı açıklandı. Üretilen OLED ekranların bir kısmının da akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung’a ulaşmayı hedefleyen Çinli akıllı telefon üreticilerine satılacağı söyleniyor.

The Investor’ın isimsiz kaynaklara dayandırılan haberine temkinli yaklaşmakta fayda olsa da, LG’nin haberde çizilen yolu takip etmesi kulağa mantıksız gelmiyor. Son zamanlarda pek çok akıllı telefon üreticisi OLED panelleri tercih ediyor. Tedariğin oldukça kısıtlı olduğu bir ortamda kendi panellerini üretmesi, LG adına son derece kârlı bir hamle olacak gibi görünüyor.

LG V30 ile OLED ekran üretimindeki yeteneğini diğer şirketlere gösterebilir

Örneğin; Samsung’un Super AMOLED ekranlara olan bağlılığı, şirkete OLED pazarında yüzde 95’lik bir pay yakalama ve adeta bir tekel oluşturma imkanını sağlamıştı. Güney Koreli üretici, bu hakim pozisyonu sayesinde Apple gibi güçlü şirketlerle önemli sözleşmelere imza atmayı başarmıştı. LG, Samsung’un önündeki büyük pastadan bir pay almak istiyor. Ancak şirketin üretimini hızlandırması zaman alacak gibi görünüyor. V30 ile LG, OLED ekran üretimindeki yeteneğini diğer şirketlere de gösterebilir.

İLGİLİ HABERLER