Manşetler

LG V10 Türkiye fiyat ve çıkış tarihi belli oldu

lg-v10-on-inceleme-3

LG’nin geçtiğimiz ayın başlarında tanıtımını yaptığı Android telefonu LG V10‘un Türkiye lansmanı gerçekleştirildi. LG’nin 2015 yılı içindeki ikinci amiral gemisi Android telefonu olan LG V10, ikinci ekran, çift ön kamera, paslanmaz çeliğin kullanıldığı sağlam gövdesiyle öne çıkıyor.

LG V10’da 5.7 inç, Quantum IPS, 2560 x 1440 piksel ekran yer alıyor. Buna ek olarak 2.1 inç, Quantum IPS ve 160 x 1040 piksel çözünürlüklü ikinci bir ekran bulunuyor. Bu ikinci ekran üzerinde sık kullanılan uygulamalar, müzik çalar, gelen arama veya mesaj bildirimleri ve ekran kapalıyken saat, tarih, hava durumu gibi bilgilerin gösterimi yapılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG V10 Ön İnceleme

V10’un içine baktığımızda LG G4’te olduğu gibi altı çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 işlemcinin yer aldığını görüyoruz. 64 GB dahili hafıza, 2 TB’ye kadar kartları destekleyen microSD kart yuvası, 4 GB RAM gibi teknik özelliklerle LG G4’ün biraz daha üstüne çıkıldığını görüyoruz.

159.6 x 79.3 x 8.6 mm.’lik boyutlara ve 192 gr. ağırlığa sahip olan LG V10’un gövdesi esnek Dura Guard çerçeve ile düşmelere ve yuvarlanmalara karşı sağlamlık sağlıyor. Arkasındaki Dura Skin de yumuşak dokusuna rağmen doğrudan gelebilecek darbelere karşı ek koruma sağlıyor.

LG V10’un arkasında 16 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı ve optik görüntü sabitleme özellikli ana kamera bulunuyor. Önde ise 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensli bir kamera sistemi var. 80 derecelik standart açı sunan bu kameraların yakaladığı görüntüler V10’un özel yazılım algoritması sayesinde birleştiriliyor ve 120 derecelik geniş açılı selfie fotoğraflar elde ediliyor.

Kablosuz bağlantı tarafında 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, NFC gibi destekleri görüyoruz. Ayrıca Kategori 6 LTE desteğiyle LG V10, 4.5G Türkiye’de faaliyete geçtiğinde oldukça yüksek hızlarda veri indirme imkanı da sunacak. Bu arada LG V10 Qualcomm’un TruSignal adlı anten gücü artırma teknolojisini barındıran ilk cihaz olma özelliğini taşıyor. Telefon nasıl tutulursa tutulsun, sinyal gücünü en iyi hâle getirmek için çalışan TruSignal sayesinde bağlantı kalitesi her zaman en iyi seviyede tutuluyor.

LG V10’un ses tarafında da güçlü olduğunu belirtmek gerekiyor. Sahip olduğu 32-bit Hi-Fi DAC sayesinde yüksek bir ses performansı sağlanıyor. Güvenlik tarafında da LG V10’un parmak izi sensörünün bulunduğunu görüyoruz.

LG V10 bu ay içinde 2699 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla Türkiye piyasasına giriş yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER