Manşetler

LG V10 çift ekran ve çift ön kamerayla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-v10-011015-8

LG’nin yeni bir üst sınıf telefon ailesi oluşturmaya hazırlandığına dair dedikodular bir süre önce gündeme gelmiş ve bu ailenin ilk üyesinin 1 Ekimde düzenlenecek etkinlikte tanıtılacağı belirtilmişti. LG, dedikoduları doğrulamak için New York’ta gerçekleştireceği etkinliği beklemedi ve yeni akıllı telefonu V10’a resmiyet kazandırdı. V serisinin ilk üyesi olan LG V10, bazı önemli özellik iyileştirmelerini beraberinde getirirken, plastik yerine daha üst kalite materyallerin kullanılması dikkat çekiyor.

LG V10, teknik özellik bakımından şirketin amiral gemisi telefonu G4’ten çok uzakta durmuyor. Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, çıkarılabilir 3000 mAh kapasiteli pil ve 16 megapiksel arka kamera iki telefonun ortak özellikleri arasında yer alıyor. RAM konusunda ise LG V10 4 GB ile G4’ün bir basamak üstüne çıkıyor. Dış tasarımda ise dikkat çeken ilk nokta ise LG G4’ün kavisli arka panelinin LG V10’da yerini düz bir panele bırakması oluyor. Materyal konusunda ise plastikten vazgeçilmesi ve paslanmaz çelik ile silikona geçiş yapılması göze çarpıyor.

LG V10, son derece ilginç ayırt edici özellikleri de bünyesinde taşıyor. Bunlardan ilki cihazda iki adet ekran bulunması. 5.7 inç QHD ana ekranın hemen üstünde sürekli açık olan ve çok sayıda şey yapabilen küçük bir ekran daha bulunuyor. Ana ekran kapalıyken bu küçük ekranda hava durumu, tarih, saat ve pil durumu gösteriliyor. Ana ekran açık olduğu zaman ise LG V10’un küçük ekranı uygulamaları hızla başlatmak, favori kişileri listelemek ve bildirimleri göstermek için kullanılıyor. Bu ekranın fonksiyon bakımından Samsung’un Edge ekranına yakın durduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

lg-v10-011015-4

İkinci ekranın hemen yanında ise bir değil, iki adet ön kamera bulunuyor. Her ikisi de 5 megapiksel olan bu kameralardan bir tanesi 120, diğeriyse 80 derecelik açıya sahip. Farklı açılara sahip olmaları kameraların üç boyutlu görüntüler oluşturmak için kullanılabileceği anlamına gelmiyor. Ancak LG V10’da iki kamerada eş zamanlı olarak alınan görüntüleri birleştirecek yazılım bulunuyor.

LG V10’un arka kamerası LG G4 ile aynı olsa da, şirketin bu sefer özellikle video çekimi için yazılımsal özellikleri iyileştirmeye odaklandığı görülüyor. Şirketten yapılan açıklamada LG G4’ün fotoğrafta yarattığı etkiyi LG V10’un da videoda yapacağı iddia ediliyor. LG V10 kullanıcıları; deklanşör hızı, ISO, beyaz dengesi, odak ve çerçeve oranı gibi alanlarda daha fazla kontrole sahip olacak. LG V10 ile HD, Full HD ve Ultra HD çözünürlüklerinde video kaydı yapılabiliyor. Hatta 21:9 görüntü oranında video kaydı yapmak için bile bir seçenek mevcut. Kamera hem optik hem de elektronik görüntü sabitleme özelliklerini barındırıyor.

LG V10, şirketin bir diğer amiral gemisi telefonu G4’ü fazlasıyla hatırlatsa da, performans artışı ve materyal değişikliği nedeniyle daha yüksek bir fiyata sahip olması muhtemel gözüküyor. Henüz fiyatı açıklanmayan LG V10, ilk olarak ekim ayı içinde şirketin anavatanı Güney Kore’de satışa sunulacak. ABD, Çin ve diğer ülkeler bu listeye daha sonra eklenecek. 64 GB dahili hafızası bulunan LG V10; siyah, beyaz, bej ve iki farklı mavi tonundaki renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER