Teknoloji

LG soundbar ailesinin yeni üyeleri Dolby Atmos ve Google Asistan’la geliyor

lg soundbar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2019‘a doğru geri sayım devam ederken, şirketler bu etkinlikte sergileyecekleri yeni cihazların duyurusunu yapmayı sürdürüyor. Bu şirketlerden biri olan LG, soundbar portföyüne ekleyeceği modelleri duyurdu. LG soundbar ailesinin yeni üyeleri yüksek ses kalitesiyle birlikte akıllı özellikler de vadediyor.

LG’nin yeni soundbar modelleri SL10YG, SL9YG ve SL8YG adını taşıyor. Yeni soundbar’ları için Meridian Audio ile birlikte çalışan Güney Koreli şirket, yapay zekâ yardımıyla tüm odayı kaplayan bir ses deneyimi sağlayacağını vurguluyor. Meridian Audio’nun Bass & Space teknolojisinin varlığı soundbar’lara güçlü basla ses kalitesini artırırken, Görüntü Yükseltme teknolojisinin varlığının da evlerde gerçek bir sinema ortamının oluşturulmasına katkı sağlayacağına dikkat çekiliyor.

Yine Meridian’ın imzasını taşıyan Upmix teknolojisi sayesinde LG’nin yeni soundbar’larının ses alanlarının iyileştirilirken, vokal ve kılavuzların netliğinin de yükseldiği ifade edildi.

LG’nin yeni soundbar’ları hem Dolby Atmos hem de DTS X desteği sunuyor. Bu iki üst sınıf ses teknolojisinin varlığı sayesinde kullanıcılar, birden çok yönden ve derinlikten gelen yüksek kaliteli sesleri duyabiliyor. Yapay zekâ ise geleneksel dosya formatlarını yükselterek duyulan sesi stüdyo kalitesine yaklaştırıyor.

Yeni LG soundbar modellerinde Google Asistan desteğine de yer veriyor. Bu destek ve ses tanıma özelliğinin varlığı sayesinde soundbar’ları sesle kontrol etmek ve “Hey Google, ses seviyesini arttır!” veya “Hey Google, hangi sanatçı çalıyor?” gibi komut ya da sorularla Google Asistan’la etkileşime geçmek mümkün oluyor. Google Asistan entegrasyonu sayesinde Google Asistan taşıyan ve aynı ağda olan diğer cihazlar da LG soundbar’lara verilecek sesli komutlarla kontrol edilebiliyor.

LG soundbar ailesinin en yeni üyeleriyle ilgili diğer detayları görmek için CES 2019’u beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER