Teknoloji

LG SmartThinQ Hub akıllı ev eşyalarını kontrol imkanı veriyor

LG SmartThinQ Hub

Echo, Amazon’un yıl sonunda satış rekorları kırdığı dönemdeki yıldız ürünler arasında yer alıyor. Bu kadar başarılı olan hoparlörün muadillerinin hazırlanması pek de sürpriz etkisi yaratmıyor. LG SmartThinQ Hub, söz konusu benzer ürünlerden biri olarak göze çarpıyor. Önümüzdeki hafta CES 2016’da görücüye çıkacak ürünün resmi duyurusunu gerçekleştiren LG, görsel bakımdan Amazon Echo’ya fazlasıyla benziyor.

Tıpkı Echo gibi, SmartThinQ Hub da müzik çalmak için kullanılabiliyor. Alexa adını taşıyan özel sanal asistan Amazon Echo’yu “akıllı cihaz” kategorisine yerleştirirken; LG, SmartThinQ Hub’ı ev otomasyon sistemi için bir merkez olarak tasarlamış. Akıllı buzdolaplarına, çamaşır makinelerine ve klimalara bağlanabilen LG SmartThinQ Hub, 3.5 inç’lik renkli LCD ekranında bu cihazlara ait bilgileri gösterebiliyor.

AllJoyn “Nesnelerin İnterneti” platformunu kullanan SmartThinQ Hub, hem akıllı hem de konvansiyonel ev aletlerine Wi-Fi, Bluetooth veya Zigbee aracılığıyla bağlanabiliyor. Ekranında bu aletlere ait bilgileri gösteren SmartThinQ Hub, hoparlörleri aracılığıyla cihazların adını anons da edebiliyor. LG’nin yeni ev otomasyon merkezinin webOS 3.0 işletim sistemli TV’lerle de entegre biçimde çalışması öngörülüyor. LG SmartThinQ Hub ile müzik çalabilmek için iHeart Radio gibi ücretsiz çalışan platformlardan faydalanılabiliyor. Akıllı telefon ve tabletlerdeki şarkıları da Bluetooth bağlantısıyla SmartThinQ Hub üzerinden çalmak mümkün.

SmartThinQ Hub’ın kontrolü akıllı telefonlar için hazırlanan özel uygulama üzerinden gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla ev eşyalarının kontrolüne ilişkin komutlar sesli olarak değil, telefon yoluyla iletiliyor. Kontrol zorluğuna rağmen, SmartThinQ Hub’ın ev otomasyonu konusunda Amazon Echo’ya kıyasla daha kapsamlı çözümler sunduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER