Teknoloji

LG SmartThinQ Hub Amazon’un dijital asistanı Alexa’yı destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg smartthinq hubLG SmartThinQ Hub hoparlör, akıllı ev kontrol özellikleriyle dikkat çekmiş ve görüntüsü itibarıyla akıllara Amazon’un Echo hoparlörünü getirmişti. İki ürün arasındaki benzerlikler, SmartThinQ Hub’ın Amazon’un dijital asistanı Alexa’yı desteklemeye başlamasıyla biraz daha artıyor.

Amazon, Alexa yazılımının lisansını Amazon Ses Servisi dahilinde başka şirketlere veriyor. Böylelikle geliştiriciler ürünlerine Alexa’yı entegre edebiliyor. Ancak Alexa’nın üçüncü taraf entegrasyonlarında kullanıcıların karşısına bazı kısıtlamalar çıkıyor. Amazon Echo’da sürekli dinleme özelliği bulunduğu için Alexa kendisine yöneltilen soruları doğrudan yanıtlayabiliyor. SmartThinQ Hub’da ise bir butona veya uzaktan kumandaya dokunarak Alexa’yı aktive etmek gerekiyor.

LG SmartThinQ Hub Alexa sayesinde başka cihazlara sesli komut iletebilecek

SmartThinQ Hub ve Alexa arasındaki entegrasyon sayesinde LG SmartThinQ Hub ile uyumlu diğer cihazlara da sesli komutlar iletilebiliyor. Işıklar, fanlar, klimalar ve LG’nin ekosistemindeki diğer cihazlar söz konusu desteğin kapsamı içinde yer alıyor. SmartThinQ Hub ilk etapta sadece bağlı akıllı telefondaki SmartThinQ uygulaması aracılığıyla kontrol edilebiliyordu. Bu da Alexa desteğinin önemini biraz daha artırıyor.

LG ile Amazon arasındaki işbirliği, SmartThinQ sensörleri için Amazon Dash desteğini de kapsıyor. Böylelikle LG’nin bağlı ürünlerinin Amazon üzerinden deterjan gibi maddelerin siparişini vermesi mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER