Manşetler

LG Q60 Ön İnceleme – Video

lg q60 ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin Q serisi orta segment Android telefonları Türkiye’de epey ilgi görüyor. Bugün itibarıyla, 2499 TL fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunulacak LG Q60 için de aynısını söylemek mümkün olabilir.

LG Q60’ı İstanbul’da düzenlenen lansmanda kısa süreliğine deneyimleme fırsatımız oldu. 6.26 inç ekranlı telefon, ince ve uzun yapısıyla ergonomik bir gövdede sunuluyor. Ekranın üst kısmında selfie kamerasına ev sahipliği yapan damla çentik var. Ekran çözünürlüğü 720p ile sınırlı. Ancak ilk izlenimlerimiz düşük çözünürlüğün genel ekran deneyimine olumsuz etkisinin olmadığı şeklinde.

MediaTek Helio P22 işlemci, 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafızadan oluşan bir donanım paketi mevcut. Pil kapasitesi ise 3500 mAh. Daha uzun bir zaman aralığında incelemeden bir yorum yapmak doğru olmaz. Ancak Q60’ınkinden daha düşük fiyata, daha yüksek performans sunan donanım paketlerine rastladığımızı belirtmemiz gerekiyor. Aynısı ekran çözünürlüğü için geçerli. Piyasada, 2000 TL’nin altında satılan ve Full HD+ ekran barındıran telefonların bulunduğunu biliyoruz.

Kamera tarafında da LG Q60 günümüzün orta segment telefonlarının standartlarını tutturuyor gibi görünüyor. LG’nin AI Cam adını verdiği yapay zekâ destekli kamera modları mevcut. 16 megapiksel ana kameranın yanına 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Geniş açılı kameraya hızlı şekilde geçebilirsiniz. Görüş açısı gerçekten geniş görünüyor, grup çekimlerinde veya manzara fotoğraflarken işe yarayacaktır. Bir de 2 megapiksel derinlik kamerası var. Önde yer alan 13 megapiksel selfie kamerası da yazılım yardımıyla arka plan bulanıklaştırması uyguluyor. Arka plan bulanıklığını çekim sırasında dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu sayede arkadaşınızla selfie çekerken onun arka planda bulanık kalmasının önüne geçebilirsiniz.

LG Q60’ın pratik özellikleri var

LG Q60, Crop Shot, Link Shot gibi pratik özellikleriyle kullanıcıların ilgisini çekebilir gibi görünüyor. Crop Shot sayesinde herhangi bir notun veya çektiğiniz fotoğrafın işinize yarayan bölümünü kırpıp ekrana sabitleyebilir ve daha sonra işiniz bittiğinde de kaldırabilirsiniz. Link Shot ise alışveriş yapanlar için oldukça kullanışlı bir özellik. Herhangi bir web sitesinin ekran görüntüsünü aldıktan sonra, Galeri uygulaması içinde ekran görüntüsüne bakarken, hemen alt kısımda web sitesini ziyaret etmenize yardımcı olacak bir kısayolu göreceksiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, LG Q60’ın teknik özelliklerini piyasada aynı veya daha düşük fiyatlı bazı Android telefonlarla karşılaştırdığımızda, onların daha üstün özellikler sunabildiğini görüyoruz. Ancak Q60’ı satın alarak öncelikle markaya yatırım yapmış oluyorsunuz. Bir de ilk etapta 2499 TL öderseniz; powerbank ve 64 GB kapasiteli microSD kart gibi hediyeler veriliyor ki, onlar da aradaki farkı telafi edebilir.

İLGİLİ HABERLER