Teknoloji

LG Q60 uygun fiyatı ve kullanışlı özellikleriyle Türkiye’de

lg q60 türkiye

LG G8S ThinQ ile birlikte orta segment LG Q60 modelinin de Türkiye lansmanını gerçekleştirdi.

LG Q60 kullanıcıların işini kolaylaştıracak iki önemli görüntü özelliğiyle geliyor. Crop Shot adı verilen özellik, çektiğiniz fotoğraflarda yer alan metin ve benzeri bölümleri kırparak ekranın üstüne taşımanızı ve bunları daha sonra başka işler için kullanmanızı sağlıyor. Örneğin, bir kafe dükkanındaki Wi-Fi şifresini daha sonra hatırlamak için fotoğrafını çekerseniz, Crop Shot sayesinde bu fotoğraftaki Wi-Fi şifresi bölümünü alıp ekrana sabitleyebilirsiniz.

Link Shot ise, eğer bir web sitesinin ekran görüntüsünü alırsanız, daha sonra ekran görüntüsünü aldığınız web sitesine Galeri üzerinden kolaylıkla gitmenizi sağlıyor. Özellikle alışveriş için farklı ürünlerin ekran görüntülerini alıp Galeriye kaydedenler için bu özellik çok kullanışlı görünüyor.

Süper geniş açılı kamera da LG Q60’ın başlıca özellikleri arasında bulunuyor. Arkada yer alan 16 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yanında 5 megapiksel çözünürlüklü 120 derecelik süper geniş açılı kamera da bulunuyor. Bir de derinlik sensörü bulunuyor. Yapay zekâ destekli çekim modlarının da yer aldığını belirtelim.

Önde yer alan 13 megapiksel selfie kamerası ise Selfie Portre olarak adlandırılan özellikle geliyor. Arka planı bulanıklaştırılmış fotoğraflar çekebilirsiniz. Ancak bir arkadaşınızla selfie fotoğraf çekecekseniz ve aranızda belirli bir mesafe varsa, Q60 onun da arka planda olmasına rağmen net çıkmasının sağlıyor.

Kenara yerleştirilmiş Asistan tuşu sayesinde artık Türkiye’de de kullanılan Google Asistan hizmetine kolaylıkla erişmek mümkün oluyor. Öte yandan YouTube Live özelliği sayesinde kullanıcılar YouTube’da hızlı bir şekilde canlı yayına başlayabiliyor.

LG Q60’da 6.26 inç, 19:9 Full HD+ ekran bulunuyor. MediaTek Helio P22 işlemci, 3 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 3500 mAh kapasiteli pil gibi başlıca özellikleri bulunuyor. Tıpkı LG G8S ThinQ gibi, LG Q60 da askeri standartları karşılayan dayanıklı bir gövdeye sahip.

LG Q60 Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi netleşti

LG Q60, 31 Temmuz 2019 tarihinden itibaren, yani bugün Türkiye’de satışa çıkıyor. Telefon için 2499 TL fiyat belirlendi.

Ayrıca LG, başlangıç günlerine özel olarak LG Q60 satın alanlara çeşitli hediyeler de sunuyor. Lansman döneminde LG Q60; powerbank, microSD kart ve koruma paketi gibi hediyelerle sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER