Teknoloji

LG OLED TV portföyünün yeni üyeleri için ipucu vermeye başladı

lg oled tv

LG OLED TV portföyünün yeni üyeleri hakkında CES yaklaşırken ipucu verme geleneğini devam ettiriyor. Şirket, CES 2019’da gözler önüne çıkaracağı yeni televizyonlarının özellikleriyle ilgili ilk bilgileri bir blog yazısı aracılığıyla paylaştı.

Söz konusu yazının merkezinde 2019 model OLED TV’lerde kullanılacak Alpha serisi işlemciler bulunuyor. Örneğin, LG’nin üst sınıf telefonlarının merkezinde Alpha 9 işlemcinin yer alacağı görülüyor. Bu işlemcinin LG’nin 2018 model TV’lerinde kullandığı A9’un devamı olduğu belirtiliyor. Dört aşamalı gürültü önleme süreci ve 120 fps video desteği, yeni işlemcinin getirecekleri arasında bulunuyor. Ancak bu özelliklerin 2018 model OLED TV’lerde olduğunu belirtmek gerekiyor.

2019 model LG OLED TV portföyünde HDMI 2.1 standardı için destek sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Bu desteğin sunulması durumunda HDMI üzerinden de 120 fps video izlemenin mümkün olması bekleniyor. LG’nin 2018 model OLED TV’lerinde sadece USB üzerinden yapılan bağlantılarla 120 fps video izlenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER