Teknoloji

LG OLED panel tedariğinde Apple’ın taleplerini karşılamakta sıkıntı yaşıyor

iphone x

lg oledApple OLED panel tedariği konusunda Samsung’a olan bağımlılığını azaltmaya çalışıyor. Ancak şirket bu doğrultuda attığı adımlarda bazı engellerle karşılaşıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, LG OLED panel tedariği konusunda Apple’ın taleplerini karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

Apple en yeni amiral gemisi iPhone X’da kullandığı OLED paneller ilk etapta Samsung tarafından üretilmişti. Ancak şirket bir süredir LG Display’i de bu sürece dahil etmek için hazırlık yapıyor. Apple böylelikle Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak istese de, henüz bu hedefine tam anlamıyla ulaşamamış gibi görünüyor.

Tek bir tedarikçiye bağlı olmak, Apple adına çeşitli dezavantajlar barındırıyor. Bu dezavantajların başını ise fiyat konusu çekiyor. Samsung tek tedarikçi olduğu sürece Apple’ın alacağı OLED ekran panellerinde fiyatı belirleme gücünü de elinde bulunduruyor.

LG OLED ekran kullanmaya V30 ile birlikte geri dönmüştü. Ancak şirketin V30’da kullandığı OLED panellerin kalitesi pek de beğenilmemişti. Google Pixel 2 XL’in OLED paneli de LG tarafından üretilmiş, ancak panellerin hem kalitesi hem de performansının dengesizliği dikkat çekmişti. LG TV’lerde kullanılan OLED panellerinde pazar lideri olsa da, bu deneyimi akıllı telefon ekranlarına aktarma konusunda sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER