Teknoloji

LG Nexus 5 2015’in siyah renkli sızıntısı 2 GB RAM’i işaret ediyor

lg-nexus-5-siyah-beyaz-100915

Hem IFA 2015 hem de Apple’ın 9 Eylül etkinliği geride kaldığına göre artık gündemimize Google’ın yeni Nexus akıllı telefonlarını alabiliriz. Bir süredir sızıntılarını gördüğümüz, LG ve Huawei tarafından hazırlanan yeni Nexus telefonlarından LG versiyonu bu sefer siyah renkli kasasıyla kendini gösteriyor. Bu sızıntının en önemli parçalarından biri de 2015 model LG Nexus’un sadece 2 GB RAM barındıracak olması.

LG tarafından üretilen Nexus 5 daha önce de beyaz renkli arka ve siyah renkli ön yüzeyiyle görülmüştü. Bu açıdan yeni Nexus 5’in eskisinden farklı göründüğünü söyleyemeyiz. Nexus 5’in siyah, beyaz ve hatta kırmızı arka panel seçenekleriyle geleceği söyleniyor. Sızan en son fotoğrafta siyah arka panelli versiyon görüntüleniyor. Güney Koreli şirketin içerideki dokümanlarından sızdığı belirtilen bu fotoğrafta tasarımın daha önceki sızıntılarla örtüştüğü görülüyor. Arkada kameranın dışa doğru hafif bir çıkıntı yaptığı görülürken, önde de bir çift hoparlör yer alıyor.

lg-nexus-5-project-n3-100915

Dokümanda pek memnun edici olmayacak bir haber de var. Sızıntıya göre, yeni Nexus 5’te 3 GB RAM yerine 2 GB RAM bulunacak, tıpkı mevcut Nexus 5 modelinde olduğu gibi. Diğer teknik özellikler ise daha önce sızdığı gibi sıralanıyor; büyük ihtimalle 5.2 inç Full HD ekran, Snapdragon 808 işlemci, 32 veya 64 GB dahili depolama alanı seçeneklerini göreceğiz.

2015 model LG Nexus 5’in 2 GB RAM ile gelecek olması biraz hayal kırıklığı yaratabilir, her ne kadar bu telefon sadece adım adım ilerlemeler sunan, bütçe dostu bir güncelleme olarak nitelendirilse de. Buna rağmen, slaytlardaki telefona dair bilgilerin güncel olmadığı ihtimalini de devre dışı bırakmamak gerekiyor. En iyisi birkaç hafta daha bekleyip Google’ın bu yeni Nexus telefonlarına resmiyet kazandırdığını görmek.

İLGİLİ HABERLER