Teknoloji

LG satışları artırmak için mobil birim yöneticisini değiştiriyor

lg akıllı telefon

lg-logo-140214 (650 x 434)

Halihazırda LG’nin mobil birimini yöneten Park Jong-seok, 1 Aralık itibarıyla görevini devretmeye hazırlanıyor. Park’ın koltuğuna oturacak isim ise LG’nin çatı şirketi LG Corp.’un başkanlığını ve COO’luğunu yürüten Juno Cho olacak. Park Jong-seok ise yeni dönemde Cho’nun teknoloji başdanışmanlığını üstlenecek.

Görev değişikliği kararı pek çok kişinin aklına LG’nin mobil biriminin kötü bir performans sergilediği düşüncesini getirebilir. Tam aksine, LG’nin mobil birimi son derece başarılı bir yılı geride bırakmak üzere. Şirket geride kalan çeyrekte 152 milyon dolar operasyon kârı açıklayarak, son yıllardaki en iyi bilançolardan birini çizmişti. LG’nin üst yönetiminin mevcut performansı sürdürmek ve daha ileriye taşımak amacıyla değişiklik kararını aldığı belirtiliyor.

Juno Cho isminin seçilmesi de bu amaç için oldukça uygun gözüküyor. Uzun yıllar şirketin Kuzey Amerika ofisini yöneten Cho, LG’nin 2000’li yılların ortasında ABD’de gösterdiği başarının mimarı olarak anılıyor. Analistler Cho’nun yönetimi altında LG’nin tutunmakta zorlandığı Çin gibi pazarlardaki performansını artırabileceğini ifade ediyor.

İLGİLİ HABERLER