Manşetler

LG K61, K51S ve K41S ile orta segmentte yeni seçenekler sunuyor

lg k61

LG, orta segment telefonlardan oluşan K serisini üç yeni modelle güçlendiriyor. Yeni modellerin odak noktasında kamera özellikleri ve sağlamlık bulunuyor. LG K61, K51S ve K41S adını taşıyan telefonların her birinde 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekranlar mevcut. Ancak bu ekranlar küçük farklarla birbirlerinden ayrılıyor.

K61’in (üstte) ekranı 19.5:9 görüntü oranına sahip. Bu ekranın sol üst köşesinde ön kameraya ev sahipliği yapan bir kamera deliği bulunuyor. K51S ve K41S ise 20:9 görüntü oranlarıyla daha dar ekranlara sahip. K51S’te de ön kamera ekranın sol üst köşesindeki delikte yer alıyor. K41S’te ise ön kamera ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentiğe yerleştirilmiş.

Üç telefon da ihtiyaç duydukları enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pillerinden alıyor. DTS:X 3D desteği sayesinde telefona kulaklık takıldığında “gerçekçi bir 7.1 kanal deneyimi” yaşamak mümkün olacak. K serisinin üç yeni üyesinin de MIL-STD 810G askeri dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Telefonların arka panel tasarımları hemen hemen aynı. Ancak kameraların teknik özelliklerine bakıldığında K61, K51S ve K41S arasındaki farklar belirginleşiyor.

K61, üçlü içinde en üst donanıma sahip model olma özelliğini taşıyor. Akıllı telefonda 48 megapiksel çözünürlüklü ana arka kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. 4 GB RAM taşıyan telefon için 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama alanı seçeneği sunuluyor. Dahili depolama alanının üzerine microSD kart desteği sayesinde 2 TB daha eklemek mümkün oluyor.

LG K51S

K51S’te ise ana kamera görevini 32 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamera ve yine 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörüyle sistem tamamlanıyor. Akıllı telefonda 3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı mevcut.

LG K41S

Üçlünün en mütevazı üyesi olan LG K41S’te ise 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 5 megapiksel çözünürlüklü üç kamera eşlik ediyor. 3 GB RAM taşıyan K41S’in dahili depolama alanı ise sadece 32 GB.

LG K61, K51S ve K41S için ne kadar ödemek gerekecek?

LG’nin yeni telefonlarının hiçbirinde 5G desteği bulunmuyor. Üç telefon da 4G LTE bağlantısına sahip.

LG K61, K51S ve K41S’in fiyatlarını henüz açıklamış değil. Hangi telefonun hangi bölgede piyasaya sunulacağı da şimdilik bilinmiyor. Ancak LG’nin yeni telefonları, yılın ikinci çeyreğinden itibaren raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER