Teknoloji

LG GizmoPal ile çocuklar ebeveynlerini tek tuşla arayabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-gizmopal-271114

Giyilebilir aksesuar pazarında çok sayıda ürün yer alsa da, bunların büyük çoğunluğunu yetişkinler için tasarlanan ürünler oluşturuyor. Çocukları da bu pazara dahil etme konusundaki somut adımlar ise LG’den geliyor. Bir süre önce ana vatanı Güney Kore’de çocuklara özgü giyilebilir aksesuar KizOn’un duyurusunu yapan LG, aynı ürünü GizmoPal ismiyle ABD pazarına sürüyor.

LG GizmoPal’in çalışma mantığıysa oldukça basit. Önceden belirlenmiş bir numarayla kurulumu yapılması gereken cihaz ile çocuklar tek tuşla ebeveynlerini arayabiliyor veya onlardan gelen çağrıları cevaplayabiliyor. LG GizmoPal iOS ve Android için hazırlanmış bir eşlik uygulamasıyla birlikte geliyor. GPS özelliklerinden faydalanan bu özellik sayesinde anne ve babalar çocuklarının konumunu sürekli olarak takip edebiliyor.

LG GizmoPal’i ABD’de kullanmak için Verizon’dan aylık ücreti 5 dolar olan bir servis almak gerekiyor. Bilekliğin ülkedeki satış fiyatı ise 80 dolar olarak belirlendi. LG’nin anne ve babaların oldukça kullanışlı bulacağı bu cihazı daha çok ülkeye ulaştırıp ulaştırmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER