Teknoloji

LG G8 ThinQ için birinci elden ipucu

lg g8 thinq

LG’nin gelecek nesil amiral gemisi telefonu henüz duyurulmadı. Ancak şirket tanıtımın öncesinde, daha önceki lansmanlardan alıştığımız şekilde ufak ufak bilgi kırıntıları dağıtmaya başladı. Bugün öğrendiğimize göre, bu telefon gerçekten de LG G8 ThinQ adını taşıyacak.

Telefonda ön kamera dizisinin bir parçası olarak time-of-flight (ToF) sensörü de bulunacak. ToF sensörü gönderilen ışığın nesnelerden yansımasını ölçüyor ve bunun verileri üç boyutlu nesne tanımada kullanılabiliyor. Böylelikle daha güvenli yüz kilidi açma ve selfie fotoğraflarda daha düzgün arka plan bulanıklığı gibi imkanlar elde edilecektir. LG, bunun G8’in yazılımında nasıl kullanılacağını söylemiyor. Ancak bunun akıllı telefonda yeni ön kamera yeteneklerine kapı açacağını dile getiriyor.

LG, ToF sensörüyle telefon çıkaran ilk şirket değil. Bu yıl böyle sensör barındıran daha çok telefon göreceğiz. Honor View 20’nin önünde böyle bir sensör var. Vivo Nex Dual Display Edition’da ise, iki ekranlı tasarım sayesinde bu sensör hem selfie’ler hem de normal fotoğraflar için kullanılabiliyor. Sony’nin de bu teknolojinin kendine has versiyonunu geliştirmek için çalıştığını biliyoruz.

LG G8 ThinQ bu ayın sonlarına doğru Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde tanıtılacak. ToF sensörünün dışında, G8 ThinQ’nun sökülüp takılabilir ikinci ekrana ve temassız hareketlerle kontrole izin veren kullanıcı arayüzüne sahip olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER