Manşetler

LG G7 ThinQ Ön İnceleme – Video

lg g7 thinq ön inceleme

lg g7 thinq ön inceleme

LG, 2018 model amiral gemisi telefonunu tanıtmak için bu yıl geçen yıllara göre biraz daha bekledi. MWC 2018’i LG V30S ThinQ gibi, geçen yılın ikinci yarısında çıkan üst sınıf Android telefonunun güncellenmiş bir versiyonuyla geçiren şirket, mayıs ayının hemen başında G serisinin en son üyesi G7 ThinQ’yu tanıtmıştı.

Bundan böyle LG’nin akıllı telefonlarında “ThinQ” takısını hep göreceğiz. Mevcut telefonlara bile, gelen yazılım güncellemesiyle birlikte bu isim verildi. LG G7 ThinQ ise, G serisinin “doğuştan akıllı” ilk modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bugün İstanbul’da düzenlenen Türkiye lansmanı sırasında bu akıllı telefonla kısa da olsa vakit geçirme imkanı elde ettik.

LG G7 ThinQ, tasarım anlamında 2018 yılında gördüğümüz çoğu amiral gemisi Android telefonuna benzer bir tasarıma sahip. Önde ve arkada sağlam Corning Gorilla Glass 5 ekran camları, kenarları saran metal çerçeve, yuvarlatılmış köşeler, kavisli hatlar. Tüm bunların sonucunda karşımıza gayet şık, amiral gemisi telefona yakışır bir tasarım çıkmış. G7’yi elimize aldığımızda şık bir telefon kullandığımız hissini elde ediyoruz.

6.1 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip olan ekran, 19.5:9’luk görüntü oranıyla ince ve uzun bir yapıda geliyor. Üst kısımda; ahize hoparlörü, kamera ve sensörlerin olduğu yerde, iPhone X’daki kadar geniş olmayan bir çentik görüyoruz. Ekranın alt kısmında da nispeten geniş bir çerçeve alanı var. Buna rağmen telefonun ekranının neredeyse sınırlara kadar yayıldığını söyleyebiliriz. Sonuçta, büyük ekranına rağmen elde rahat tutulabilir, rahat kullanımlı bir telefon karşımızda duruyor.

LG G7 ThinQ’nun sol kenarında, tıpkı Samsung’un Bixby düğmesi gibi sanal asistan tuşu var. Buna bastığınızda Google Asistan açılıyor. Yıl sonunda Google’ın sanal asistanına Türkçe desteği geldiğinde bu düğme epey işe yarayacaktır. Bunun dışında, telefona “ThinQ” adını veren yapay zekâ destekli sahne modlarını da kamera uygulaması içinde görüyoruz. Huawei P20 Pro, Honor 10, Asus ZenFone 5 gibi akıllı telefonlarda olduğu gibi, LG G7 ThinQ’nun arkasında yer alan 16 megapiksel çözünürlüklü, çift lensli kamera sistemini bir nesneye veya manzaraya doğrulttuğunuzda, sahne algılanıyor ve buna uygun mod ayarlanıyor. Bunun dışında Kamera uygulamasında bir başka dikkat çekici ayrıntı da Google Lens oluyor. Google’ın görüntü tabanlı bilgi sorgulama servisi Türkçe desteğine sahip ve LG G7 ThinQ’da erişilebilir durumda. Bununla ilgili daha fazla detayı incelemeye saklayalım.

Ses tarafından da LG G7 ThinQ’nun bir yeniliği mevcut. Alt kenarda tek bir hoparlör yer alıyor. LG’nin “Boombox” adını verdiği bu hoparlör, oluşturulmuş olan ses odacığı sayesinde çıkış şiddetinin artırarak sunuyor. Lansman sırasında deneyimlediğimizde gayet yüksek şiddette ve ortamı dolduran, dolgun bir ses çıkışının sunulduğunu gördük. Üstelik LG G7 için özel oluşturulmuş bir Boombox’a telefonu yerleştirdiğimizde de, çıkış şiddetinin biraz olsun arttığına tanık olduk. Telefonda yüklü gelen yerleşik Müzik uygulamasında Boombox ile kullanıma özel ışık ve ekran animasyonları mevcut. Evde kendi Boombox’ınızı da yapabilirsiniz.

LG G7 ThinQ ile ilgili olarak çok yakında detaylı bir inceleme yapmayı planlıyoruz. O telefonda tasarım, QHD+ ekranın kalitesi, Snapdragon 845’in performansı ve kamera sisteminin sunduklarıyla ilgili detaylar da yer alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER