Teknoloji

LG G7 Qualcomm Snapdragon 845 işlemciyle gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g7LG’nin 2016 model amiral gemisi LG G6 beğenilse de, işlemci konusunda en önemli rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Akıllı telefonda bulunan Qualcomm Snapdragon 821 işlemci 2016 model cihazlar için iyi olsa da, G6’nın tanıtıldığı 2017 için biraz eski kalmıştı. LG G7 henüz ufukta görünmese de, Güney Koreli şirketin aynı durumun tekrarlanmaması konusunda işi sıkı tuttuğu konuşuluyor.

Aju Business Daily’de yer alan habere göre, LG’nin 2018 model amiral gemisinde Qualcomm Snapdragon 845 işlemci bulunacak. Söz konusu işlemcinin bu yıl tanıtılan HTC U11 ve bazı Samsung Galaxy S8 versiyonlarında bulunan Qualcomm Snapdragon 835 işlemcinin halefi olması bekleniyor. Haberde LG ve Qualcomm’un mayıs ayı itibarıyla ortak çalışmalara başladığı da iddia ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G6 İncelemesi

Qualcomm Snapdragon 845 ile ilgili bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak işlemcinin selefi Snapdragon 835’e kıyasla yüzde 30 daha güçlü olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Eğer gerçekten Snapdragon 845 barındırırsa, G7’nin 2018’in en güçlü telefonlarından biri olacağı şimdiden söylenebilir.

LG G7 OLED ekrana sahip olabilir

G7 ile ilgili bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Telefonun tanıtılmasına neredeyse 1 yıl olduğunu düşününce bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor. Ancak akıllı telefonun OLED ekrana sahip olacağına dair dedikodular da bir süredir etrafta dolaşıyor. 2018’i beklemeden güçlü bir LG telefona sahip olmak isteyenlerin önündeki en ciddi alternatif ise sonbaharda tanıtılması öngörülen LG V30 olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER