Manşetler

LG G6 suya dayanıklı olacak, kablosuz şarj destekleyecek

lg g6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g6LG G6’nın bu yılın başlarında çıkan LG G5’in aksine, “Arkadaşlar” olarak adlandırılan modüler ve yenilikçi aksesuarlarla birlikte gelmeyeceği söylenmişti. Son sızıntı Güney Koreli şirketin neden böyle bir karar aldığını açıklıyor.

ET News sitesine konuşan sektörden bazı kaynaklar, LG G6’nın farklı işlevler kazandıran modüllerle uyumlu bir yapı yerine, üst sınıf ve suya dayanıklı bir tasarıma odaklanacağını iddia ediyor.

Ayrıca dedikoduya göre, LG değiştirilebilir pile sahip tasarımı tercih eden tek üst sınıf telefon üreticisi olmaya devam edecek. Bununla birlikte LG’nin 2017 model amiral gemisi kablosuz şarj destekleyecek.

LG G5 bu yılın başlarında MWC 2016’da tanıtılmıştı. Yeni amiral gemisinin de yine Mobil Dünya Kongresi zamanında tanıtılması bekleniyor. LG, basın toplantısını genellikle etkinlikten bir gün önce düzenliyor. Bu da G6 modeliyle 26 Şubat tarihinde tanışabileceğimizi gösteriyor.

LG’nin modüler tasarımdan bu kadar kısa sürede vazgeçecek olması bazı kullanıcıları, özellikle modülleri satın alanları üzecektir. Şirket son aylarda herhangi bir modül de çıkarmamıştı. Bununla birlikte üçüncü taraf üreticiler de modüllere pek ilgi göstermemişe benziyor.

Şu anda piyasada sadece geçtiğimiz mart ayında çıkarılan iki modül bulunuyor.

Modüler telefonlara tek örnek LG G5 değil. Motorola da Moto Z ve Moto Z Play modelleriyle modülerliğe farklı bir bakış atıyor. Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye piyasasına giriş yapan bu telefonlar için Motorola, gelecek yıl 12 yeni modülün sözünü veriyor.

İLGİLİ HABERLER