Teknoloji

LG G5 SE yüzünü gösterdi, ancak çok “özel” görünmüyor

lg g5 se

lg g5 seBundan birkaç hafta önce LG’nin G5’in SE versiyonunu çıkaracağına dair bazı dedikodular çıkıştı. Bunun iPhone SE gibi küçük boyutlu bir telefon olabileceği düşünülmüştü. Ancak gerçek söylentiler kadar ilginç çıkmadı.

LG G5 SE dedikoduların ardından, LG’nin Rusya biriminin web sitesinde görüldü. Görünüşe göre LG G5 SE, LG’nin amiral gemisinin daha ucuz fiyatlı ve biraz daha düşük profilli versiyonu olmasından başka bir özelliğe sahip değil.

G5 ile G5 SE arasındaki farklar genel olarak içerideki bileşenlerde yatıyor. G5 SE’de LTE desteği yok, Snapdragon 820 yerine Snapdragon 652 işlemci barındııryor. Ayrıca 4 GB RAM yerine 3 GB RAM taşıyor.

Diğer açılardan iki telefon neredeyse birbirinin aynısı gibi görünüyor. Aynı tasarıma sahip olsalar da G5’in 7.7 mm.’lik kalınlığına karşılık G5 SE’nin 7.3 mm. profilli bir gövdesi bulunuyor. Aynı 5.3 inç Quad HD IPS ekran, aynı kameralar ve hatta aynı modüler tasarımı SE versiyonunda da görüyoruz.

LG G5 SE Türkiye’ye gelir mi, yoksa bu telefon daha çok Rusya ve benzeri ülke pazarlarına özel bir cihaz olarak mı kalır? Bunu zamanla göreceğiz, ancak şimdi LG G5 ile tanışma zamanı. Bu telefon içinde bulunduğumuz günlerde Türkiye’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER