Manşetler

LG G5 MWC 2016’da tanıtılabilir

LG G5

Barselona’da gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi, LG’nin yeni amiral gemisi telefonu G5’in tanıtımına sahne olabilir. Güney Koreli üreticinin, bugüne kadar piyasaya sürdüğü amiral gemisi telefonlarındaki isimlendirme yaklaşımında değişikliğe gitmesi beklenmezken, LG G5’in gelişmiş bir kamera teknolojisi barındırması ve üst sınıf bir tasarıma sahip olması öngörülüyor. LG’de rakiplerinin önemli bir kısmında rastlanan “sıra dışı şeyler deneme” korkusu bulunmadığı için, akıllı telefonun ilginç özellikleri beraberinde getirmesi de muhtemel gözüküyor.

LG, son yıllarda endüstriyel tasarım anlamında akıllı telefon pazarında önemli değişikliklere imza attı. Güç ve ses kontrol butonlarını cihazın arkasına taşıyan şirket, farklı materyallerden oluşan arka kapak seçeneklerini potansiyel müşterilere sunma konusunda da ilkler arasında yer alıyor.

LG G5’in potansiyel özelliklerine dair dedikodular da etrafta dolaşmaya devam ediyor. Henüz bu konuda resmi bir açıklama veya doğrulama gelmese de, akıllı telefonun 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.6 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve 3000 ya da 3500 mAh kapasiteli pil barındırması bekleniyor. Lazer otomatik odaklama, optik görüntü sabitleme, çift LED flaş ve 4K video kaydı gibi yeteneklere sahip olacağı söylenen 21 megapiksel arka kameraya 1080p video kaydı yapabilen 8 megapiksel ön kameranın eşlik etmesi öngörülüyor. Parmak izi tarayıcısı, iris tarama ve hızlı şarj, akıllı telefonun diğer muhtemel özellikleri arasında sayılıyor.

LG G5’in seleflerine kıyasla daha erken bir dönemde tanıtılması bekleniyor. Kaynaklar, akıllı telefonun şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi (MWC 2016) esnasında veya kongrenin hemen öncesinde ya da sonrasında tanıtılabileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER