Teknoloji

LG G5 Lite Snapdragon 652 işlemciyle yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g5 lite

Geride kalan iki yıla bakıldığında, LG’nin amiral gemisi akıllı telefonunun farklı versiyonlarını piyasaya sürmesi kimseyi şaşırtmayacaktır. Şirketin bugüne kadar piyasaya sürdüğü farklı versiyonlarda çeşitli bileşenler değişiklik gösterirken, sadece işlemci ve RAM’in farklı olduğu bir amiral gemisi cihaz versiyonu kulağa halen sıra dışı geliyor. Latin Amerika pazarı için hazırlandığı söylenen LG G5 Lite modelinde bu “sıra dışı” senaryonun gerçekleşmesi bekleniyor. Ana versiyonla neredeyse tamamen aynı özelliklere sahip olacağı söylenen G5 Lite’ta Qualcomm Snapdragon 820 yerine Snapdragon 625 işlemcinin bulunacağı belirtiliyor.

LG ve Qualcomm, LG G5’in işlemcisi konusunda pek çekingen davranmadı. Oldukça kötü yorumlar alan Snapdragon 810 sonrasında Qualcomm’un son çaresi gibi gözüken Snapdragon 820 cephesinde işler şimdilik iyi gitse de, işlemcinin üretim maliyetinin yüksekliği nedeniyle yerleştirildiği telefonların satış fiyatı da artıyor. Bu durum, Panama ve Meksika gibi pazarlarda telefonun satışında problem yaratıyor.

LG, Latin Amerika pazarındaki şansını artırmak için hazırladığı G5 Lite’da Snapdragon 820’yi “orta üst sınıf” olarak nitelenen Snapdragon 625 işlemciyle değiştirecek. Bu işlemciye 4 GB RAM yerine 3 GB LPDDR3 RAM eşlik edecek.

Diğer bileşenlerde herhangi bir değişikliğin olmaması ise asıl sürpriz olarak nitelenebilir. 5.3 QHD ekran, artırılabilir 32 GB depolama alanı, çıkarılabilir pil ve modüler yapı gibi LG G5 özelliklerinin LG G5 Lite’ta da korunacakları belirtiliyor.

Panama ve Meksika’da bazı web sayfalarında gözüken G5 Lite’ın ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Akıllı telefonun LG’ye Latin Amerika pazarında aradıklarını verip veremeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER