Manşetler

LG G5 ile ilgili yeni ipuçları: Çift ekran, metal gövde ve dahası

lg akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-logo-mwc-2015

Samsung Galaxy S7 ile ilgili olarak şu sıralar ortalıkta dolaşan dedikodular sizi pek tatmin etmediyse, o hâlde dikkatinizi LG G5 ile ilgili olarak konuşulanlara verebilirsiniz. @evleaks rumuzuyla bildiğimiz Evan Blass, VentureBeat sitesinde LG G5 ile ilgili bazı bilgiler paylaştı. Görünüşe göre, 2016 yılı içinde LG ilgi çekici yenilikleri sunmayı planlıyor.

Öncelikle LG G5’te de daha önce LG V10’da yer verilen “ikinci ekran” benzeri bir bileşen bulunacak. Bu ekran da cihazın ana ekranıyla aynı şekilde ön panelde bulunacak, ancak kendi ekran sürücüsü ve arka ışık denetçisine sahip olacak. Diğer bir deyişle telefon sadece tek bir ekranı varmış gibi görünecek, ancak aslında bir büyük ekranı ve tepesinde ondan daha küçük bir ekranı bulunacak.

Blass’ın belirttiğine göre iki farklı ekran LG G5’in tek önemli özelliği olmayacak. LG G5 de HTC’nin One M serisi cihazları gibi tamamen metalden oluşacak ve 5.3 inç, 1440 x 2560 QHD ekran barındıracak. Bu, 2015’in amiral gemisi LG G4’tekine göre daha küçük boyutlu, ancak aynı çözünürlükte bir ekranın bulunacağını gösteriyor. Sözü edilen diğer teknik özellikler arasında Qualcomm’un Snapdragon 820 yongaseti, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza da bulunuyor.

Bunun dışında LG G5’in arkasında da 16 megapiksel çözünürlüklü ve çift lensli bir kamera bulunacağı, böylelikle kamera açısının 135 dereceye çıkacağı belirtiliyor. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü kameranın yer alacağı tahmini ekleniyor. Bunun dışında pil kapasitesinin LG G4’teki 3000 mAh’ye göre düşürüleceği ve 2800 mAh’ye indirileceği de Blass’ın ipuçları arasında yer alıyor.

LG G5’in geçen yıla göre daha erken zamanda, muhtemelen şubat ayındaki MWC 2016’da tanıtılacağı söyleniyor. Yeni yılın ilk haftalarında LG’nin 2016 model amiral gemisiyle ilgili epey sızıntı göreceğiz gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER