Manşetler

LG G5’in ekranı sürekli-açık olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g5

LG G5’in şirketin daha önceki amiral gemisi akıllı telefonlarından farklı olacağı, tamamen yeni bir tasarıma ve alt tarafında sıra dışı bir aksesuar yuvasına sahip olacağı söyleniyor. Şimdiyse LG, Facebook sayfasında yayınladığı bir GIF animasyonuyla yeni bir özelliğin daha duyurusunu açıkladı. Buna göre G5’in sürekli-açık ekranı olacak. LG’nin mesajında ekranın diğer telefonlarınkinin aksine hiç uyumadığının altı çiziliyor.

Bu telefonun normal ekranının sürekli açık olduğu anlamına gelmiyor. Görünüşe göre ekran zaman, tarih, bildirimler gibi bilgileri siyah-beyaz olacak şekilde sürekli gösterecek. Aslında bunu daha önce Nokia’nın Windows telefonlarında ve başka markaların da çeşitli modellerinde görmüştük. Ancak görünen o ki, LG bunu yaparken yeni bir ekran teknolojisinden yararlanıyor.

lg-g5-surekli-acik-ekran-animasyon-100216

OLED ekranlar geleneksel arka ışıkları kullanmazlar, bu sayede ekranın sadece belirli bölümleri kullanılırken enerji tasarrufu da yapılabilir. Belki de G5’in sürekli-açık ekranı bunu temel alarak çalışır. G4’teki LCD ekran, gösterdiği ne olursa olsun büyük güç tüketiminde bulunabilirdi, OLED ise bu tarz bir özellik için daha uygun bir ekran teknolojisi gibi görünüyr. Ne var ki, Android Authority sitesi LG G5’in OLED ekrana sahip olmayacağı yönünde bazı duyumlar aldığını belirtiyor.

LG benzer bir özelliği V10’a ikinci bir ekran yerleştirerek denemişti. Bu arada LG Display geçtiğimiz günlerde OLED üretim kapasitesini artırmak için milyarlarca yatırım yapacağını açıklamıştı.

LG G5 21 Şubat tarihinde Barselona’da, Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde tanıtılacak. LG G5’in tanıtım etkinliğinde bulunmayı planlıyoruz. Bu sayede G5 ile ilgili ilk izlenimlerimizi sıcağı sıcağına aktarma fırsatı bulacağız.

 

İLGİLİ HABERLER