Teknoloji

LG G3 lazer otomatik odağa sahip ilk akıllı telefon olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin gelecek hafta içinde tanıtacağı yeni nesil amiral gemisi Android telefonuyla ilgili bilmediğimiz çok fazla şey kalmadı. Teknik özellikleri, tasarımı, aksesuarları ortaya çıktı. Ancak LG G3 ile ilgili yeni bir noktayı daha lansmandan önce öğrenme fırsatı elde ettik, o da bu telefonun lazer otomatik odak sistemine sahip olacağı.

lg-g3-phonearena-150514

HTC’nin One (M8) akıllı telefonunda bulunan ikinci kamera sensör çekilen karedeki derinlik bilgisini algılıyor ve dijital çekim tuşuna basılmasıyla karenin yakalanması arasında geçen süreyi azaltıyor. Böylelikle optik sistemlerle kesinlik ve hız bakımından aradaki fark biraz daha kapanmış oluyor.

iPhone’un bir kamera telefonu olarak kabul görmesinin en önemli noktalarından bir tanesi hızlı ve güvenilir bir otomatik odaklama sistemine sahip olmasıdır. Ancak son zamanlarda çıkan birkaç telefon iPhone’un bu marifetini yakalamaya başladı. LG, lazerden yardım alarak Apple’ın akıllı telefonunu geçmeyi hedefliyor. Yeni otomatik netleme sistemi, optik görüntü sabitleme sistemiyle birlikte hareket hâlindeki nesnelerin daha iyi şekilde yakalanmasını sağlayabilir.

G3’ün arkasındaki kameranın 13 megapiksel sensörü bulunacak. Öndeki kameraysa 2.1 megapiksel çözünürlük desteği barındıracak. Özçekim fotoğrafların yarattığı ilgiyi cihazında karşılamak isteyen LG’nin G3’te yumruk sıkarak çekim gerçekleştirmeye olanak sağlayacak bir özelliğe yer vereceği de söyleniyor.

LG G3 ile ilgili detayları 28 Mayısta İstanbul’da gerçekleşecek lansman toplantısından sonra aktaracağız.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER