Teknoloji

LG G Pro 3 6 inç QHD ekranla birlikte gelebilir

lg-g-pro-3-060715

Geçtiğimiz yıl tanıtılan LG G Pro 2’nin halefinin yolda olduğuna dair dedikodular, şu sıralarda daha yüksek sesle dillendiriliyor. LG G Pro 3 olarak anılan yeni cihazın 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 6 inç bir ekrana sahip olacağı iddia edilirken, işletim sisteminin Qualcomm Snapdragon 820 işlemci barındıracağı da dedikodular arasında yer alıyor.

LG G Pro 3’te Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafızanın eşlik etmesi bekleniyor. Akıllı telefonun depolama alanının microSD kart desteğiyle artırılabileceği belirtilirken, LG G Pro 3’ün 20.7 megapiksel arka kamerasını, 8 megapiksel ön kameranın tamamlayacağı söyleniyor.

Kutusundan Android 5.1 işletim sistemiyle çıkması beklenen LG G Pro 3’te bir parmak izi tarayıcısı bulunması da öngörülüyor. Parmak izi tarayıcılar da, tıpkı yüksek çözünürlüklü ön kameralar gibi, akıllı telefonlar için bir standart haline geldi.

LG G Pro 3’ün diğer özellikleri ve piyasaya çıkış tarihi henüz bilinmiyor. Akıllı telefonun yurt dışındaki satış fiyatının ise yaklaşık 790 dolar civarında olması bekleniyor. Bu da LG G Pro 3’ün piyasadaki en pahalı akıllı telefonlardan biri olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER