Teknoloji

LG Display yüksek çözünürlüklü ekranlarını sergiliyor, yılın ortalarında seri üretime geçilmiş olacak

Büyük ekranlar CES gündeminde hatırı sayılır bir yer tutuyor, LG Display böyle bir ortamda mobil cihazlara ve taşınabilir bilgisayarlara özel olarak geliştirdiği ekranlarını da sergiliyor. LG Display’in CES 2013’e getirdiği ekranlar arasında yer alan 12.9 inç’lik ekran 2560 x 1700 çözünürlüğe sahip. Bunun yanı sıra 7 inç’lik, 1920 x 1200 ve 5 inç’lik 1920 x 1080 çözünürlüklü ekranlar da LG Display’in standında sergileniyor.

Her üç ekran da AH-IPS ekran teknolojisini kullanıyor. Aynı teknoloji LG’nin mevcut iPhone ve iPad’ler için ürettiği ekranlarda da kullanılıyor. The Verge editörüne göre, bu ekranların her biri görüntü kalitesi, renk zenginliği ve görüş açıları bakımından mükemmel görünüyor. Tabii ki, 12.9 inç’lik ekran sahip olduğu yüksek çözünürlük değeriyle daha etkileyici görünüyor.

LG Display bu üç ekranın da yıl ortalarında tüketici ürünlerinde yer almaya başlayacağını kaydetti. Ürün geliştirme süreci tamamlanmış ve geriye bu ekranların seri üretimi kalmış. Yılın ortalarından itibaren çıkmaya başlayan üst sınıf ürünlerde muhtemelen bu ekranlardan bir tanesini görme fırsatı bulabiliriz. Aşağıdaki ilgili bağlantıda sözünü ettiğimiz ekranlarla ilgili daha fazla fotoğraf bulabilirsiniz.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER