Teknoloji

LG’den üç selfie kameralı akıllı telefon geliyor

lg g8 thinq snapdragon 875
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG, basit çizimleri gösterilen bir akıllı telefon için patent başvurusunda bulundu. Bu telefonun arkasında üç tane kamera, önünde de aynı şekilde üç tane kamera yer alıyor. WIPO, yani Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne yapılan patent başvurusu dün yayınlandı.

Çizimlerdeki cihazın üst kısmındaki çentik bölümünde üç tane kamera dikkat çekiyor. Her bir kameranın işlevi tam olarak anlatılmıyor. Ancak bunlardan bir tanesinin standart lens, diğerinin ultra geniş açılı lens, diğerinin de ToF (uçuş süresi) sensörü olduğunu söyleyebiliriz. Bunların sırası değişiklik gösterebilir, ancak LG G8‘in de ToF sensörü barındırdığını dikkate alırsak, üçlü kamera düzeninde de bu sensörün bulunduğunu düşünüyoruz.

Akıllı telefonun tasarımına baktığımızda ise, birkaç ay önce MWC’de tanıtılan LG V50’nin takipçisi olacak gibi görünüyor. Üç kameranın yatay eksende sıralanmış olmasıyla bu telefon LG V50’ye çok benziyor. Aslına bakarsanız, genel tasarım da LG’nin mevcut amiral gemisi telefonlarına çok benziyor.

lg akıllı telefon patent

Sol kenarda benzer şekilde ses tuşları ve özel bir Google Asistan tuşu bulunuyor. Sağ tarafta ise güç tuşu ve uzun bir nano SIM / microSD kart tepsisi var. Cihazın tepesi de tıpkı LG G8 ve V40’ta olduğu gibi boş bırakılmış.

Üç selfie kamerasının dışında, cihazdaki bir eksiklik kulaklık jakı gibi görünüyor. Acaba LG de gelecekteki cihazlarında bu birimi kullanmayı bırakmayı mı düşünüyor? Belki şimdi doğru zaman olmadığını düşünüyor olabilir, ancak kulaklık jakını kaldırmak çok fazla tepki çekmemeye başladı. Ancak bunu kaldırmak, Quad-DAC gibi, LG’nin amiral gemisi telefonlarından bir tanesinin sunduğu imkandan da yoksun kalmak anlamına gelebilir. Bu da yüksek kaliteli ses tutkunlarının pek hoşuna gitmeyecektir.

İLGİLİ HABERLER