Teknoloji

LG akıllı telefon biriminin satışı için görüşmelere başladı

lg akıllı telefon

LG akıllı telefon pazarından çıkma konusunda artık daha ciddi görünüyor. Şirketin çeşitli opsiyonları değerlendirdiğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Yeni bir iddiaya göre, LG mobil cihaz birimini elden çıkarmak için Vietnam merkezli bir şirketle görüşmelere başladı.

Business Korea sitesinde çıkan haberde, Vingroup Co. isimli şirket LG’ye ciddi bir teklif sundu. Vietnam’ın en büyük şirketlerinden biri olan Vingroup, turizmden teknolojiye kadar uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.

Şirket bir süredir ODM sözleşmesiyle LG için telefon üretimi gerçekleştiriyor. Vingroup, Vietnam’da akıllı telefon pazarında Oppo ve Samsung’un ardından en büyük üçüncü üreticisi durumunda.

Habere göre, Vingroup LG’nin akıllı telefon birimini satın alarak varlığını küresel bir seviyeye çıkarmayı hedefliyor. LG’nin ise toptan bir satış yerine parça parça bir satışı tercih ettiği söyleniyor.

LG akıllı telefon pazarındaki geleceği konusundaki ihtimallerden çalışanlarına gönderdiği bir notta bahsetmişti. Burada satış, çekilme ve küçülme opsiyonlarından bahsedilmişti. Kısa süre önce kıvrılabilir ekranlı telefonunu tanıtan LG’nin bu planı sürpriz olarak değerlendirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER